Interview Van Geneugden: "We hebben meer voetballend vermogen"

Robby Morren
Robby Morren
| 3 reacties
Van Geneugden: "We hebben meer voetballend vermogen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

OH Leuven heeft zich tijdens de afgelopen transferperiode versterkt. De coach is blij dat hij dit seizoen over meer voetballend vermogen in zijn kern kan beschikken. "Qua voetballend vermogen hebben we een injectie gekregen."

Robby Morren in Leuven

"Ik ben niet helemaal tevreden over de voorbereiding want we hebben een speler die zwaar geblesseerd is geraakt", zo verwijst de coach naar Vanaudenaerde die liefst 3 maanden out is. "Het is jammer voor hem en voor de club want nu moeten we gaan schuiven en is er toch iets minder concurrentie. Ik heb wel in mijn hoofd hoe we dit gaan oplossen moet deze jongens."

Toch haalt de oefenmeester ook enkele positieve zaken aan. "We hebben veel gespeeld in het systeem 3-4-3 en dat is goed opgepikt door de jongens. Deze groep heeft progressie gemaakt maar de ganse voorbereiding staat of valt met de eerste matchen. Een echte evaluatie van de voorbereiding kan ik dus maar over enkele weken maken."

Meer voetballen vermogen

Of OHL versterkt is ten opzichte van vorig seizoen? "Qua voetballend vermogen hebben we toch een bepaalde injectie gekregen zonder onze eigenheid te verliezen. De groep hangt aan mekaar en ze zijn erg gemotiveerd en gedreven op training. Op het middenveld en in de aanval hebben we nu toch wel een aantal spelers met een groot technisch vermogen. We hebben aanvallend voldoende in huis om verschillende patronen uit te tekenen. De groep weet waar we naartoe willen."

Dekkingsfout mag niet meer

Over de wedstrijd tegen Troyes had de coach een dubbel gevoel. "Ik ben ontgoocheld over het resultaat. We kregen voldoende kansen om te scoren maar zij hadden een uitstekende doelman. Ik heb wel een goed gevoel over ons veldspel. Het is jammer dat we een positionele dekkingsfout maakten waardoor zij konden scoren op een stilstaande fase. Dat mag niet meer gebeuren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties