"Kies Toivonen altijd op Football Manager"

"Kies Toivonen altijd op Football Manager"
Foto: © SC

Voetbalkrant.com verzamelde een aantal statistieken en weetjes ter opwarming van de wedstrijd tussen PSV en Zulte Waregem. Lees het allemaal hier:

Door Aernout Van Lindt

In een interview met Ibrahima Conté wist Voetbalkrant.com hem alvast volgende quote te ontfutselen: "Ik kies Toivonen altijd op Football Manager. Hij is vrij goedkoop voor wat hij allemaal kan. Toivonen maakt dan 50 doelpunten en dan ben ik kampioen."

Het wordt sowieso een wedstrijd tussen landbouwers vanavond. De Geuzennaam van PSV is Boerûh, terwijl ook Zulte Waregem vaak Boeren worden genoemd. 

Olafur Skúlason heeft ervaring met PSV: in het seizoen 2007-2008 speelde hij bij Helsingborg. In de zestiende finales van de toenmalige Uefa Cup kwam het uit tegen PSV. De Zweden verloren toen wel twee keer: 2-0 en 2-1. 

Davy De fauw beleefde al leuke en minder leuke dingen tegen PSV. Zo is 7 december 2007 een heel dubbele dag voor de aanvoerder: zijn vader kreeg toen een hartaanval (lees daarover HIER meer) in het Philips Stadion op de dag dat De fauw scoorde in een door Roda JC met 2-4 gewonnen wedstrijd. Het was al het tweede doelpunt van De fauw tegen PSV.

Statistieken:

- Zulte Waregem speelde in Europa al een keer tegen een Nederlandse ploeg: in de Uefa Cup, seizoen 2006-2007 werd het 0-3 voor Ajax Amsterdam.

- PSV heeft niet al te goede herinneringen aan Belgische teams in Europa. In het seizoen 1971-1972 schakelde Lierse PSV uit in de 1/8e finales van de Uefa Cup, in Europa Cup I seizoen 1991-1992 was Anderlecht te sterk in de 1/8e finales. De meest recente ontmoeting was in de Champions League van 2000-2001. Toen won Anderlecht twee keer van PSV en werd het groepswinnaar, terwijl PSV pas derde eindigde in de groep. 

Tot slot: voor de fans die de hymne van de Champions League al eens willen oefenen met beelden van Zulte Waregem, kan hier een compilatie bekijken van een aantal beelden:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties