Eeuwige rivalen: deze spelers droegen het shirt van Inter én Milan

Timothy Collard
Timothy Collard
| 20 reacties
Eeuwige rivalen: deze spelers droegen het shirt van Inter én Milan
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Matias Silvestre maakt de opmerkelijke overstap van Inter naar AC Milan. De Argentijnse verdediger is weliswaar geen absolute topper, maar de transfer opent wel de mogelijkheid om nog eens op te lijsten wie er in het verleden voor beide Milanese clubs speelde.

Door Timothy Collard

In België ligt een overgang van pakweg Standard naar Anderlecht nog steeds erg gevoelig. Dieumerci Mbokani, Milan Jovanovic en Goh Bi Cyriac gingen in een recent verleden van Luik naar de hoofdstad en konden niet bepaald op veel begrip rekenen van hun oude aanhang.

Tom De Sutter is de laatste die een opvallende overstap maakte in België. De aanvaller ruilde paars-wit in voor de vijand uit Brugge. Ook die transfer deed heel wat stof opwaaien bij beide supportersgroepen.

In Italië staan de fans er om bekend zeer fanatiek te zijn. Een transfer van Lazio naar AS Roma of van Milan naar Inter is ook niet meteen evident. Toch speelden in het verleden verscheidene spelers voor beide Milanese clubs. Voetbalkrant.com lijst er enkele voor u op.

Giuseppe Meazza: Deze naam doet misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar het stadion dat Milan en Inter delen is vernoemd naar deze oud-aanvaller van beide clubs. Een jonge Meazza werd doorgestuurd bij Milan, maar maakte daarna wél furore bij Inter (tussen 1927-1940). Hij speelde er dertien seizoenen en scoorde 247 doelpunten in 348 wedstrijden. Tussen 1940 en 1942 speelde hij nog voor AC Milan. Meazza overleed in 1979 op 68-jarige leeftijd.

Antonio Cassano: Eerste excentrieke aanvaller die tijdens zijn carrière voor heel wat clubs speelde. Cassano ging in 2011 aan de slag bij AC Milan, na passages bij Roma, Real Madrid en Sampdoria. Na één jaar Milan besloot hij zijn carrière verder te zetten bij aartsrivaal Inter, terwijl hij bij zijn voorstelling bij de Rossoneri nog liet optekenen in de hemel te zijn met zo’n club. “Bij Milan had ik de hemel bereikt, maar bij Inter ben ik nu boven de hemel”, aldus Cassano. De spits speelt sinds kort voor Parma.

Mario Balotelli: Gekke spits nummer twee. Super Mario brak door bij Internazionale en werd toen al geregeld gesignaleerd met een truitje van Milan. Balotelli verkaste naar Manchester City en keerde afgelopen winter terug naar Italië om er bij… AC Milan te gaan spelen.

Zlatan Ibrahimovic: Misschien wel de gekste spits in het rijtje. Zlatan streek destijds neer in Italië om er bij Juventus te gaan spelen. Toen De Oude Dame door een schandaal werd teruggezet naar de Serie B, ging Zlatan aan de slag bij Inter. Na een minder succesvolle passage bij FC Barcelona ging de Zweed voor Milan spelen. Ondertussen speelt hij alweer voor PSG, waar hij in augustus mogelijk nog vertrekt.

Andrea Pirlo: Opmerkelijk verhaal omtrent één van de betere, zo niet de beste, Italiaanse middenvelders van het afgelopen decennium. Pirlo ging op jonge leeftijd naar Inter, maar brak daar niet door. Milan viste hem op voor om en bij de achttien miljoen euro. Bij de Rossoneri groeide Pirlo uit tot één van de patrons in het elftal dat onder meer twee keer de Champions League won. Na een succesvolle periode bij Milan ging Pirlo naar Juventus, waar hij ondertussen al twee keer de titel veroverde.

Ronaldo: De Braziliaanse goalgetter scoorde tussen 1997 en 2002 aan de lopende band voor Inter. Daarna keerde hij terug naar de Spaanse competitie, waar hij nota bene voor zowel Barcelona (voor Inter) als Real Madrid (na Inter) speelde. In het seizoen 2007-2008 probeerde hij het nog eens bij Milan, maar toen was al duidelijk dat het niet meer de Ronaldo van voorheen was. De spits hing zijn voetbalschoenen begin 2011 aan de wilgen.

Clarence Seedorf: De Nederlander speelde voor Real, alvorens naar Inter te verkassen. Na twee seizoenen het blauw-zwarte shirt gedragen te hebben, achtte de spelmaker de tijd rijp om een rood-zwart shirt aan te trekken. Hij speelde zich in de geschiedenisboeken van de club door net als Pirlo het kampioenenbal twee keer te winnen. Seedorf is nog steeds de enige speler die er in slaagde om vier keer de Champions League te winnen met drie verschillende clubs. Vandaag de dag maakt de 37-jarige middenvelder het mooie weer in Brazilië bij Botafogo.

Verder speelden onder andere ook Edgar Davids, Hernan Crespo, Roberto Baggio, Aldo Serena, Giampolo Pazzini, Francesco Coco en Christian Vieri voor zowel AC Milan als Internazionale.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties