Wie krijgt het lastig in tweede klasse?

Wie krijgt het lastig in tweede klasse?
Foto: © SC

Vrijdag begint ook tweede klasse aan zijn eerste speeldag. RWDM Brussels ontvangt dan Lommel United. Voetbalkrant.com nam tweede klasse onder de loep en licht alle ploegen door. We beginnen met de clubs die het lastig krijgen om het behoud te verzekeren.

Door Aernout Van Lindt

Het is altijd een beetje koffiedik kijken aan het begin van een nieuw seizoen wie het moeilijk zal krijgen in het aankomende seizoen.

Toch hebben we bij Voetbalkrant.com ons best gedaan om toch ons licht te laten schijnen op de ploegen uit tweede klasse. In het eerste deel laten we de ploegen op jullie los die het volgens ons lastig kunnen krijgen om te overleven. Een overzicht: 

Wezet

Wezet is een club die al enkele jaren barst van de ambities, maar het tot op heden nog nooit heeft kunnen waarmaken. De club moet het hbben van Raphaël Lecomte, die al twee jaar de gretigste is in Wezet. Als hij alsnog zou vertrekken - meerdere teams hebben interesse - wordt het heel lastig voor Wezet. 

RWDM Brussels FC

Brussels onderging een naamsverandering. Of dat ook alle problemen binnen de club kan oplossen is nog maar de vraag. Het team heeft de laatste jaren verschillende keren te maken gehad met extrasportieve problemen en het is nog maar de vraag of het dit seizoen voor de ommekeer kan zorgen. De kern is klein, de spelers zijn jong en hebben weinig ervaring met knokvoetbal.

Virton

Met Bojovic en topschutter Emond is Virton heel wat kwaliteit kwijt. Het raapte dan wel enkele spelers op uit hoofdzakelijk de Franse competitie, het is nog maar de vraag of en in hoeverre die zullen renderen. Sterkhouder Delaby wordt met zijn 33 al een jaartje ouder en het valt af te wachten of de club terug een geheel kan vormen.

ASV Geel

Het behoud is het enige doel voorlopig bij de promovendus en dat lijkt heel erg lastig te gaan worden. De ploeg wist zich in de eerste plaats al verrassend richting tweede klasse te voetballen, nu zou het nog een grotere stunt zijn om het behoud te verzekeren. Vele sterkhouders vertrokken, maar Geel lijkt wel een ploeg te zijn die op enthousiasme toch nog zou kunnen verrassen. 

Hoogstraten

Regi Van Acker heeft heel wat ervaring met tweede klasse en zelfs hoger, maar dat kan van veel spelers niet gezegd worden. Hoogstraten beleefde vorig jaar een sprookje en werd zo kampioen, nu mag het - voor het eerst in de geschiedenis - aantreden in tweede klasse. Hoe lang zijn ze onder de indruk?

KSK Heist 

Vorig jaar gaf op een bepaald moment niemand nog een cent om Heist, maar het wist zich toen alsnog te verzekeren van een verlengd verblijf in tweede klasse. Een nieuwe stunt zou schier onwaarschijnlijk zijn, maar Heist weet als geen ander dat opgeven uit den boze is en het kan zich zeker in de harten spelen van menig supporter.

Morgen en overmorgen nemen we op Voetbalkrant.com de middenmoters en de titelpretendenten onder de loep.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties