Interview "In Spanje kwamen er 96 profs op Players 4 Contract af"

"In Spanje kwamen er 96 profs op Players 4 Contract af"
Foto: © SC

Peter Mommaert nam dit jaar de Players 4 Contract, de ploeg van werkloze voetballers, onder zijn hoede. Het project is nu afgelopen, maar de voormalige assistent van Eric Gerets had het liever ook in de maand augustus zien doorlopen.

Na het landentoernooi in Nederland stopte het project in België. Mommaert gaat vrijdag met de KBVB overleggen om het volgend jaar toch ook in de maand augustus te laten doorlopen. "Vrijdag hebben we een evaluatievergadering over het project", vertelt Mommaert aan Voetbalkrant.com. "Ik ga toch pleiten om dat volgend jaar tot het einde van de transferperiode te laten doorlopen. Nu moeten die jongens nog een maand zelf hun conditie onderhouden of tot ze een nieuwe ploeg gevonden hebben."

Op die vergadering wil Mommaert ook een paar praktische zaken aanhalen. "Het moet aantrekkelijker worden voor de profs. Als ik zie dat Malanda bij Roeselare ging meetrainen en Carl Hoefkens momenteel zijn conditie onderhoudt bij provincialer Knokke is er toch nog veel voor verbetering vatbaar. Als er meer profs komen, gaat het niveau van de trainingen ook omhoog en kan je wedstrijden spelen tegen betere tegenstanders."

"Begeleiding intensifiëren"

Hoeveel van 'zijn' jongens al onderdak zijn, weet Mommaert niet. "Het is moeilijk om op te volgen, maar ik weet dat er toch wat aanbiedingen waren voor bepaalde spelers. Anthony Portier, Yulu-Matondo, Glenn Daniels (19-jarige doelman die bij Celtic Glasgow speelde) en Damir Mirvic (ex-AA Gent) waren de bekendste namen. Maar het zou makkelijker zijn moesten we in de toekomst meer in contact staan met managers en dat we de begeleiding nog iets kunnen intensifiëren. In Spanje kwamen maar liefst 96 profs uit eerste en tweede op het project af. Daaruit distileerden ze de 20 beste om wedstrijden mee te spelen. Zoiets moet hier ook kunnen."

Zelf is Mommaert ook nog op zoek naar een nieuwe club. Mommaert was afgelopen seizoen werkzaam in Saoudi-Arabië, was assistent van Eric Gerets en was in het verleden hoofdtrainer van Union Sint-Gillis. "Ik ben aan het afwachten, maar alles zit nu ook vol", weet hij. "Ik ga kijken wat er nog uit de bus valt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties