Analyse Luigi Pieroni: van topschutter tot slepende ziekte

Timothy Collard
Timothy Collard
| 7 reacties
Luigi Pieroni: van topschutter tot slepende ziekte
Foto: © SC

Luigi Pieroni moest gisteren noodgedwongen een punt zetten achter zijn carrière. De aanvaller ondervindt te veel hinder van aanhoudende flebitis, een ontsteking aan de aders. Voetbalkrant.com nam de carrière van Pieroni onder de loep.

Door Timothy Collard

Topschutter bij Moeskroen

Pieroni speelde in zijn jeugd voor Standard en Club Luik. Het was bij die laatste ploeg dat Excelsior Moeskroen de spits wegplukte. Zijn passage bij Moeskroen werd er één van korte duur, maar de toen 23-jarige Pieroni gooide er hoge ogen. Hij werd topschutter met 28 doelpunten in dertig wedstrijden. Sindsdien slaagde geen enkele speler in België er nog in om topschutter te worden met meer doelpunten.

De volgende club in de carrière van Pieroni, die het in 2004 ook tot Rode Duivel schopte, werd Auxerre. Bij de Fransen speelde de aanvaller wel geregeld, maar scoorde hij allesbehalve nog aan de lopende band. Hij veroverde in 2005 de Franse beker, maar verkaste in 2007 naar Nantes.

Negen clubs tussen 2007 en 2013

Ook daar vond Pieroni zijn beste vorm niet terug. Uitleenbeurten aan Lens en Anderlecht volgden, maar succes bleef uit voor de boomlange spits. Hij keerde terug naar Frankrijk, waar Valenciennes hem een kans gunde. Opnieuw zonder succes en in 2010 streek Pieroni weer in België neer om aan de slag te gaan bij AA Gent, maar ook bij de Buffalo’s wist hij niet te overtuigen.

Slepende ziekte

Pieroni probeerde zijn carrière nog een laatste keer te herlanceren bij zijn jeugdliefde Standard. Op Sclessin speelde de 25-voudige international negentien wedstrijden en maakte hij twee doelpunten. Arles-Avignon viste hem op in 2011 en leende hem het afgelopen seizoen uit aan derdeklasser FC Paris. Normaal zou hij komend seizoen aan de slag gaan bij STVV, maar de aanvaller heeft te veel last van aanhoudende flebitis en moest noodgedwongen stoppen met voetballen.

“Overal mijn steentje bijgedragen”

De aanvaller kende een carrière met veel ups en downs, maar blikte in La Meuse al bij al tevreden terug op zijn bestaan als profvoetballer. “Ik kwam destijds uit tweede klasse en werd meteen topschutter bij Moeskroen. Dat heeft alles in gang gezet voor mij. Ik heb niet overal veel gespeeld, maar heb toch altijd mijn steentje bijgedragen. Dat zal ik altijd onthouden”, aldus Pieroni.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties