KM Torhout wint stadsderby zonder overtuiging

Sander De Graeve

Derdeklasser KM Torhout werkte gisteren een oefenduel tegen SK Torhout. De derby werd in extremis gewonnen tegen de ploeg uit provinciale.

SK Torhout keek al na vier minuten tegen een achterstand aan na een goal van Michel Ternest. Het laagst geklasseerde van de twee clubs uit Torhout knokte zich toch terug in de wedstrijd en twintig minuten voor tijd kon Goethals de gelijkmaker binnenprikken.

Het werd uiteindelijk nog harken voor derdeklasser KM Torhout. Pas in de 80e minuut zorgde Coppin voor de verlossende 1-2. Maker van het vroegste doelpunt, Ternest, zag dat het beter moet. "We hadden wel het meeste balbezit maar het was zeker geen goeie prestatie van ons. Je ziet wel dat er al iets staat, maar we moeten veel scherper en harder zijn in de duels", aldus de speler op de officiële website van de club.