Lukaku: "Ik heb de sleutel zelf in handen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 59 reacties
Lukaku: "Ik heb de sleutel zelf in handen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Romelu Lukaku is goed op weg om bij Chelsea een basispion te worden. De aanvaller toonde zich gretig tijdens de voorbereiding en hoopt dan ook te slagen voor zijn herexamen op Stamford Bridge. "Ik heb de sleutel deze keer zelf in handen."

Slaagt Romelu Lukaku deze keer in Londen of niet? Het leek aan het einde van vorig seizoen, toen bleek dat de ex-aanvaller van RSC Anderlecht het nog eens zou gaan proberen bij Chelsea, wel een nationaal debat. Momenteel lijken de twijfels rond de slaagkansen van Big Rom verdampt. Al is West Bromwich Albion Chelsea natuurlijk niet. Maar de tekenen zijn alvast gunstig.

Lukaku speelde zich de voorbije weken in de kijker bij The Blues. Op de Aziatische tournee toonde hij zich alvast gretig en kwam hij enkele keren tot scoren. Lukaku beseft zelf maar al te goed dat het moment gekomen is om José Mourinho te overtuigen van zijn kwaliteiten. “Ik zit constant met die basisplaats in mijn hoofd”, bekent de 20-jarige aanvaller in La Dernière Heure. “Het is niet gemakkelijk om je elke dag opnieuw te moeten bewijzen. En constant staat er iemand klaar om je plaats in te nemen. Maar langs de andere: als ik presteer, speel ik. Ik heb de sleutel deze keer zelf in handen.”

Nochtans is het rijtje gegadigden groot. Liverpool, WBA, Swansea en Borussia Dortmund klopen al aan op Stamford Brigde om onze landgenoot, al dan niet op huurbasis, over te nemen. “Maar ik wil slagen bij Chelsea. Ik ben gelukkig in Londen en voelde me zelfs een speler van The Blues tijdens mijn uitleenbeurt aan WBA.”

En dan is er natuurlijk nog het thema dat iedere voetballende landgenoot deze dagen bezig houdt: Brazilië 2014. Lukaku moet momenteel echter Christian Benteke voor zich dulden in de Belgische rangorde. “Ik wil overal spelen”, besluit Lukaku. “En dat geldt ook voor de Rode Duivels. Mijn doel is simpel: een basisplaats veroveren bij Chelsea én België.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties