"Ik begrijp niet dat mensen Ajax saai vinden"

Jens Hoofteer
| 0 reacties
"Ik begrijp niet dat mensen Ajax saai vinden"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ajax is al drie seizoenen de kampioen van Nederland en won op 27 juli ook nog eens de Johan Cruijff Schaal. Afgelopen weekend wonnen de Amsterdammers eenvoudig met 3-0 van Roda JC. Toch krijgt de ploeg van Frank de Boer ook kritiek te verwerken.

Clubicoon Piet Keizer vertelde eerder deze zomer in het Algemeen Dagblad dat hij zich vaak verveelde bij wedstrijden van Ajax en ook Co Adriaanse verwijt de Amsterdammers een gebrek aan  'opportunisme en individualisme'.

Viktor Fischer begrijpt de kritiek niet.  "Ik snap niet dat mensen ons spel saai vinden", reageert de Deen in Voetbal International. "Als ons combinatievoetbal goed loopt, is het prachtig om te zien. Heerlijk om uit te voeren ook. En we hebben bewezen dat het succes oplevert. Dan heb je het over voetbal dat bij Ajax hoort."

Ook Toby Alderweireld reageert verrast, maar begrijpt dat mensen meer avontuur in het spel van Ajax willen zien. De Rode Duivel zegt wel dat het voor de verdedigers niet altijd gemakkelijk is om snel naar voren te denken omdat de tegenstanders zich vaak massaal terugtrekken.

In de Eredivisie staat Ajax voor twee lastige weken. Zondag speelt de kampioen uit bij AZ en volgende week is Feyenoord te gast in de ArenA.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties