Kezman: "Homoseksualiteit in voetbal moet niet gepromoot worden"

Jens Hoofteer
| 254 reacties
Kezman: "Homoseksualiteit in voetbal moet niet gepromoot worden"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Homoseksualiteit in het voetbal komt steeds meer in de aandacht. Na de 'KNVB-voetbalboot' op de Gay Pride in Amsterdam en de omstreden uitspraken van de Nederlandse voetbalanalist René van der Gijp ('Voetbal is geen sport vor homo's'), is het nu Mateja Kezman die van zich laat spreken.

De gewezen spits van onder meer PSV, Chelsea en PSG is momenteel technisch directeur van Vojvodina Novi Sad. Hij heeft geen hoge pet op van de tolerantie in Nederland voor homoseksuelen. 

In een interview met een Kroatische krant zegt de Serviër dat hij "onaangenaam verrast" was dat de Nederlandse bondscoach Louis van Gaal aan de Gay Pride heeft deelgenomen.

"Ik zal hem niet persoonlijk opbellen om hem dat te zeggen, maar ik heb er problemen mee dat hij zoiets doet. Homoseksualiteit is een ziekte die niet gepromoot moet worden", aldus de gewezen international. 

Kezman hoopt dat de Servische voetbalbond in ieder geval nooit zal meewerken aan een Gay Pride. "De Nederlanders staan steeds verder van God af en komen dichterbij een spirituele instorting."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties