Reactie Maher: "Champions League nog ver weg"

Maher: "Champions League nog ver weg"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Adam Maher mag met PSV een ronde verder na de 5-0 overwinning over twee wedstrijden tegen Zulte Waregem. De middenvelder beseft wel dat de Champions League nog veraf is.

Sander De Graeve en Aernout Van Lindt in Anderlecht

"De Champions League is inderdaad nog ver weg", aldus Maher. PSV kan in de laatste voorronde immers nog kleppers als Arsenal en Schalke ontmoeten. "Ik heb geen ploeg in mijn hoofd waar ik het liefst zou tegen spelen. Dat sommige ploegen haalbaarder zijn dan andere? Maakt helemaal niks uit, het is alleen maar mooi om tegen die topploegen te spelen. Dan kunnen we echt zien waar we staan." 

Toch is er de nodige ambitie bij Maher: "We zijn zeker van een Europese poule dat klopt, maar we willen natuurlijk veel liever in die Champions League-poules uitkomen. Daar moeten we echt voor gaan, we mogen nu niet blij zijn dat we al de Europa League binnen hebben."

Tegen Zulte Waregem kon PSV zich alvast makkelijk plaatsen, ook al bood de Belgische vice-kampioen deze keer meer weerwerk. "Wij hoefden niet te komen, zij wel. Wij moesten het gewoon uittikken en in de tweede helft een doelpuntje maken."

"Heel veel bezig met doeltreffendheid"

PSV speelde minder flitsend dan vorige week. "Als wij op voorsprong kwamen wisten we dat zij er vier moesten scoren. Dat is erg moeilijk, dat weet je. We zijn geduldig geweest. We moesten niet in de eerste minuten scoren, een goal in de veertigste of zestigste minuut was ook al goed. De kwalificatie, dat is het belangrijkste."

Toch miste PSV net als vorige week weer een heleboel kansen: "We waren in de eerste helft ook al een aantal keer gevaarlijk, dan moet je gewoon ook eens scoren. We zijn heel veel bezig met onze doeltreffendheid. Hieruit moeten we kunnen leren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties