Reactie Brillant en Robson verschillen van mening rond strafschop

Brillant en Robson verschillen van mening rond strafschop
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Oostende en Oud-Heverlee Leuven hielden elkaar in het Albertparkstadion in bedwang. Het werd een 1-1 gelijkspel dankzij twee strafschoppen. Bij de eerste fase werd Brillant bestraft voor een fout op Robson en beide protagonisten verschillen danig van mening omtrent deze fase.

Aernout Van Lindt in Oostende

De fout van Brillant op Robson was zichtbaar, maar er een strafschop voor fluiten was aan de lichte kant. Mede daardoor kreeg Oostende na de koffie ter compensatie misschien ook wel een behoorlijk lichte elfmeter.

Maar de hoofdrolspelers van de eerste strafschop deden na de match beiden hun zegje: “Het was een moeilijke fase die corner. Robson en ik haakten beiden wat in elkaar. Er is contact, maar je kan niet echt zeggen dat een van ons echt in de fout gaat”, aldus Brillant.

“Wel strafschop”

Geen strafschop dus, volgens de Oostende-verdediger. “Wel strafschop”, aldus Robson. “Hij raakt mij duidelijk en ik voel dat, dus ja, dit was een penalty. Geen twijfel daarover.”

Of het strafschop was of niet aan beide kanten, willen we nog in het midden laten. Feit is dat beide teams een elfmeter kregen en zo beiden een puntje pakken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties