Jordi Alba spreekt ambities uit

Jordi Alba spreekt ambities uit
Foto: © SC

Een week voor de start van de Spaanse competitie is Jordi Alba enorm ambitieus. De verdediger van Barcelona wil met de Catalanen alles winnen in Spanje én Europa.

"Nee, alleen de titel is dit seizoen niet voldoende", is Alba duidelijk in een gesprek met Marca. "Een ploeg als Barcelona moet vechten voor elke competitie waar het aan mee doet. We willen alles winnen: de competitie, de beker, de Champions League en de Super Cup.

Vorig jaar werden de Catalanen in de CL in he halve finale afgestraft door Bayern Munchen. “Het klopt dat we toen niet goed speelden. Bayern walste ons plat”, was de verdediger eerlijk.

Onder leiding van de nieuwe trainer Gerardo Martino moet het allemaal gaan gebeuren. "Het idee is min of meer hetzelfde als de laatste jaren. Veel zal er niet veranderen in onze speelstijl. Achterin is alles hetzelfde. Ik voel me goed en geniet van de manier waarop wij spelen."

De kleine Spanjaard was ook vol lof over Lionel Messi. "We praten hier over de beste speler ter wereld. Voor ons is Messi van onschatbare waarde. Hij is de nummer één. Niemand anders kan met hem worden vergeleken en hij blijft de nummer één voor zolang hij dat zelf wil."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties