Hodgson over scorende debutant: "Dit is een sprookje"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 1 reacties
Hodgson over scorende debutant: "Dit is een sprookje"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Engeland won woensdagavond een oefenwedstrijd met 3-2 van buur Schotland. Debutant Rickie Lambert bevrijdde de Three Lions twintig minuten voor tijd met het beslissende doelpunt.

Het was al opvallend dat bondscoach Roy Hodgson de 31-jarige spits had opgeroepen, maar Lambert deed er dus nog een schepje bovenop. “Dit is een sprookje”, aldus de Engelse bondscoach na de wedstrijd. “Hij is echt een verademing en is zo enthousiast. Ik ben blij dat hij zijn debuut heeft kunnen bekronen met een doelpunt.”

“Het is nu aan hem om de lijn van vorig jaar door te trekken (Lambert scoorde vijftien goals voor Southampton, nvdr.), maar ik zal hem niet zomaar van mijn lijstje schrappen. In de toekomst zal er wel meer concurrentie zijn met de uit blessure terugkerende Daniel Sturridge en Andy Caroll.”

Ook de aanvaller zelf was in de wolken met zijn debuut. “Hier droomde ik mijn hele leven al van”, vertelde hij aan ITV. “Ik probeerde cool te blijven na mijn doelpunt, maar in realiteit wilde ik zo hard schreeuwen. Het was echt geweldig.”

Bekijk hieronder het doelpunt van Lambert. Opgelet, het laden van de beelden kan enkele seconden in beslag nemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties