Interview Buffel: "Moeilijke wedstrijd tegen team met sterke thuisreputatie"

Jens Hoofteer
| 7 reacties
Buffel: "Moeilijke wedstrijd tegen team met sterke thuisreputatie"
Foto: © SC

RC Genk verloor vorig weekend op Super Sunday met 0-2 van Standard. Morgen trekken de Limburgers naar het Waasland om Lokeren te bekampen. Flankspeler Thomas Buffel beseft dat het opnieuw niet gemakkelijk zal worden.

Door Jens Hoofteer in Genk

Is de nederlaag van vorige week tegen Standard lang blijven hangen?

“We namen een goede start met een 6 op 6 en hadden die graag verlengd met een thuisoverwinning. Dat is spijtig genoeg niet gebeurd. We zijn echter professioneel en ervaren genoeg om te weten dat we die nederlaag snel moeten vergeten en vooruit moeten kijken naar de volgende wedstrijd. We hebben deze week goed getraind en ik denk dat we klaar zijn voor de match van morgen op Lokeren.”

Lokeren is met een 7 op 9 ook prima begonnen. Wat verwacht je van de wedstrijd?

“Iedereen weet dat Lokeren een sterke thuisreputatie heeft. Ze hebben mannen die al een tijdje samen spelen en daardoor goed op elkaar zijn ingespeeld. Daarnaast lopen er ook enkele spelers rond die hun carrière nieuw leven willen inblazen. Jongens als Odoi en Remacle zijn momenteel sterk bezig tussen een goed collectief. Ze zijn in alle linies sterk en hebben zich vorig seizoen niet voor niks gekwalificeerd voor Play-Off 1. Op de openingsspeeldag klopten ze ook al Anderlecht. Ik verwacht zeker geen gemakkelijke wedstrijd.”

Je maakte tot dusver ook al drie doelpunten. Ben je tevreden met je eigen niveau?

“Absoluut. Als flankspeler scoren, is altijd mooi meegenomen. Je verwacht van de mensen op de flank eerder dat ze de doelpunten aanbrengen in plaats van dat ze de doelpunten maken. Maar als je het beide doet, des te beter. Ik zit momenteel aan drie doelpunten en gaf ook al een assist. Ik kan dus niet anders dan blij zijn.”

RC Genk deed met Ilombé Mboyo dé Belgische zomertransfer. Een prima speler voor Genk?

“Hij heeft vorig seizoen bij Gent laten zien dat hij een goede spits is. De ploeg beleefde een moeilijk jaar, maar toch was hij er heel productief. In de korte invalbeurt tegen Standard heeft hij getoond dat hij ook bij ons een meerwaarde kan zijn. Mboyo is een zeer balvaste aanvaller die voorin een rustpunt kan zijn. Hij kan in de spits een complementair duo vormen met Jelle Vossen.”

Donderdag spelen jullie in IJsland voor de play-offs van de Europa League. Wat weten jullie al over de tegenstander, FH Hafnarfjördur?

“Momenteel nog niets. We hebben ons de hele week gericht op de competitiewedstrijd van morgen tegen Lokeren. Vanaf zondag zullen we wel voldoende informatie krijgen van de begeleiding. We willen niets aan het toeval overlaten. Er lopen in IJsland ook genoeg goede voetballers rond. Een ploeg die de play-offs kan bereiken, zal wel iets van talent hebben, zeker? We zullen sowieso ons beste niveau moeten halen om door te stoten.”       

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties