Interview Overmeire: "Lokeren wil dit seizoen echt verrassen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 6 reacties
Overmeire: "Lokeren wil dit seizoen echt verrassen"
Foto: © SC

Sporting Lokeren trok de nieuwe voetbaljaargang opnieuw goed op gang. Op het elan van de voorbije seizoenen kamperen de troepen van Peter Maes al opnieuw in de top zes. Zijn de Oost-Vlamingen klaar voor een nieuw seizoen tussen 'de groten'?

Door Cédric De Volder

Sporting Lokeren sprokkelde de voorbije weken een zeven op negen bij elkaar. Enkel KV Kortrijk kon de withemden in extremis van de leidersplaats houden. Voetbalkrant.com sloeg alvast een babbeltje met aanvoerder Killian Overmeire.

Killian, hoe wordt die zeven op negen in de kleedkamer bekeken?
Overmeire: “Eigenlijk overheerst er momenteel een dubbel gevoel. Lokeren verdiende simpelweg het maximum van de punten. Maar uiteindelijk kan ik niet ontkennen dat we een uitstekende start hebben gemaakt. Al is het nu wel belangrijk om zaterdag de drie punten thuis te houden tegen KRC Genk.”

De voorbije drie jaar kon Lokeren zich verzekeren van een stek in play-off I. Bovendien werd tussendoor ook de Cofidis Cup bijgeschreven op het palmares. Kunnen jullie nu tevreden zijn met een zevende plaats?
“Nee, het doel is play-off I. (kordaat) Ik kan je trouwens vertellen dat iedereen binnen de club de ambitie heeft om opnieuw mee te spelen met de beste teams van België. De ontgoocheling om play-off II te spelen zou, ook bij de fans overigens, groot zijn. Al wil ik onze tegenstanders natuurlijk niet motiveren. Ik besef maar al te goed dat het een heuse strijd wordt om daar te geraken.”

De voorbije drie seizoenen speelde Lokeren in principe een figurantenrol in die nacompetitie. Is meedingen naar een Europees ticket dan een logische volgende stap?
“Ja, dat klopt en daar geef ik je volledig gelijk in. De voorbije jaren konden we in de play-offs de lijn van de reguliere competitie niet doortrekken. Maar om nu al over een Europees ticket te spreken? Ik vind het persoonlijk nog wat vroeg na amper drie speelrondes.”

Ondertussen worden jullie meer en meer vergeleken met de buren uit Gent. Moet Lokeren zich spiegelen aan het voorbeeld van de Buffalo’s?
“Vorig seizoen deden we alvast beter dan hen. (lacht) Ik denk dat de band tussen Lokeren en Gent vooral voor de supporters een leuk gegeven is. Ik reken de blauwhemden nog steeds tot de topclubs in België. En dan is het natuurlijk een goed gevoel om daarmee vergeleken te worden. Gent bouwde dan misschien aan een schitterend stadion, maar in Lokeren wordt aan een mooi project gewerkt.”

Een slotvraagje: Waar strandt Lokeren in mei?
“Ik vreesde al dat die vraag zou gaan komen. Pronostiekjes zijn niet bepaald mijn ding, vrees ik. Waar eindigt Lokeren? Laat ons zeggen dat play-off I het minimum is. Bovendien hebben we dit seizoen opnieuw een beter team dan de voorgaande jaren. Lokeren wil dit seizoen echt verrassen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties