Van Holsbeeck: "Ondanks tien goals was bestuur niet blind"

Van Holsbeeck: "Ondanks tien goals was bestuur niet blind"
Foto: © SC

Herman Van Holsbeeck zat er gisteren bijzonder opgetogen bij. "De transfer van Mitrovic heeft me enkele slapeloze nachten en wat extra grijs haar opgeleverd, maar hier ben ik toch fier op", klopte de manager zich op de borst. Met Mitrovic heeft hij immers zijn diepe spits beet.

Van Holsbeeck heeft er deze keer zijn tijd voor genomen. "We hebben veel spelers laten vertrekken omdat we een nieuwe richting zijn ingeslagen", verduidelijkte hij. "Na de verhuis naar Neerpede hadden we onszelf drie jaar gegeven om een nieuwe ploeg te bouwen met veel eigen jeugd. Die staat er nu!"

"Als hij de verwachtte evolutie doormaakt,
zullen we zeker een meerwaarde op hem hebben bij een verkoop."

Van Holsbeeck moest deze zomer op zoek naar de puzzelstukjes die de jeugd ondersteuning kon geven en kwam op de proppen met twee jonge Serviërs. Met Milivojevic haalde hij een vervanger voor Biglia en met Mitrovic kwam de gewenste diepe spits. "Ik ben er van overtuigd dat we met Mitrovic de juiste man op de juiste plaats hebben. In mijn hele carrière bij Anderlecht is het nog nooit gebeurd dat er algemene consensus was over een speler, maar bij Aleksandar was dat wel het geval. Hij is een absolute meerwaarde."

Voor Van Holsbeeck was Mitrovic een belangrijke ontbrekende schakel. "Het is niet omdat we tien doelpunten scoren in drie wedstrijden dat het bestuur blind is voor wat er nog ontbrak. Vooraan hadden we een topspeler nodig en met Mitrovic hebben we die. Die andere piste die we volgden (Mboyo, nvdr.) kostte bijna evenveel maar was zeven jaar ouder. Dat is ook belangrijk bij een eventuele doorverkoop. En als hij de verwachtte evolutie maakt, zullen we zeker een meerwaarde op hem hebben bij een verkoop."

Mitrovic krijgt persoonlijke begeleider

En dat is ook de nieuwe politiek van Anderlecht. "Ik ben de laatste weken bezig geweest alles wat niet het niveau heeft voor de A-ploeg te verkopen of te verhuren. We hebben dit seizoen resoluut voor de jeugd gekozen. En dat is ook wat men in de toekomst mag verwachten. Beter één speler van vijf miljoen euro dan vijf van één miljoen die niet aan spelen toekomen", is Van Holsbeeck duidelijk.

Maar op de schouders van Mitrovic ligt nu wel al een serieuze druk. "Heb je die jongen daarstraks gezien? Ik denk niet dat die veel stress heeft", lachte hij. "En daarnaast gaan we hem op en naast het veld begeleiden. Ik ben bezig iemand aan te wervan die hem zal bijstaan. Die persoon moet Nederlands, Frans en Servisch spreken om hem en zijn vader met alles te helpen. Want ook zijn familie en zijn vriendin komen naar België."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties