Van Persie: "Klappen uitdelen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Van Persie: "Klappen uitdelen"
Foto: © SC

Robin Van Persie schoot in zijn eerste seizoen bij United meteen de hoofdvogel af. Hij werd kampioen én topschutter in de Premier League. Dit seizoen legt de Nederlander de lat minstens even hoog.

"Ik hoop dat het voor mij een héél lang seizoen wordt. Ik leg de lat even hoog als vorig seizoen en dan wil ik af en toe wat klappen uitdelen. Dat wil zeggen dat er af en toe een uitschieter bij moet zitten", aldus Van Persie aan Sp!ts.

"Ik moet mijn krachten tijdens zo’n lang seizoen verdelen en mezelf goed verzorgen, anders houd ik het niet vol. Je behaalt tenslotte een titel niet in twee of drie weken. Wij kunnen vijf prijzen pakken en met de Community Shield is de eerste al binnen. Stap voor stap willen we onze doelen bereiken. Daarna beleef ik hopelijk een mooie zomer op het WK in Brazilië."

Van het reizen in de voorbereiding heeft Van Persie wel even genoeg. "Ik had het geluk dat ik pas vier dagen later dan de rest hoefde aan te sluiten. Toen ik me in Sydney meldde waren zij al in Maleisië geweest. Of was het Thailand? Ik weet het niet eens meer. Soms werd ik wakker en dacht ik: in welk land ben ik nu? Het was best pittig, zeker als je nagaat dat ik daarvoor ook nog met het Nederlands elftal naar China en Indonesië ben geweest."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties