Dury is er klaar voor: "Gewoon in onszelf geloven"

Dury is er klaar voor: "Gewoon in onszelf geloven"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met APOEL Nicosia vindt Zulte Waregem misschien een tegenstander die meer op het niveau van Zulte Waregem is. "Ik schat de kansen op 50/50", aldus trainer Francky Dury.

Aernout Van Lindt in Anderlecht

"Het CL-niveau was hoog. Tegen PSV zijn we op onze limiet gebotst. Zij hebben gisteren tegen Milan bewezen dat ze over kwaliteiten beschikken. Wij zijn Zulte Waregem en we hebben veel lessen geleerd tegen PSV", begon Francky Dury zijn persbabbel.

"We hebben dit jaar een goede ploeg en onze start is niet slecht geweest in de competitie. APOEL is heel balvast en kan goed uitverdedigen."

"Toch hebben ze niet het offensieve acceleratievermogen als pakweg PSV. Wij kunnen ok voetballen en dus moeten we gewoon in onszelf geloven en spelen zoals we ook vorig jaar vaak speelden. Die mentaliteit keert terug in het team stilaan, en dat is heel goed", aldus de coach.

"We zijn er klaar voor"

En als we dat in kansen op plaatsing gieten, komen we uit bij een evenwicht. Dat beseft ook Dury: "We voelen dat de kansen ongeveer 50-50 zijn. We zijn er klaar voor, of we doorgaan zal van andere factoren afhangen."

"Afhankelijk van hoe we spelen morgen zal ik zeggen wat een goede uitslag was. Nu kan je zeggen dat 1-0 of 2-0 een heel mooi resultaat zou kunnen zijn, maar morgen moet je misschien blij zijn met een 0-0. Dat is voor een match moeilijk te zeggen."

"Totaalmatch"

We moeten een totaalmatch proberen te spelen. Denken aan de omschakeling in balbezit, goed en stevig staan in balverlies. We moeten niet te veel nadenken. Als we gewoon top zijn, dan maken we kans. We moeten onmiddellijk tonen dat we er staan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties