Courtois pakt naast Spaanse Supercup

Timothy Collard
Timothy Collard
| 22 reacties
Courtois pakt naast Spaanse Supercup
Foto: © SC

Barcelona heeft zijn eerste prijs van het seizoen beet. De Catalaanse topclub haalde het na een tactisch steekspel van Thibaut Courtois en co. In een vreemde en gekke slotfase vielen er uiteindelijk nog twee rode kaarten en trof Lionel Messi de dwarsligger.

Barcelona was baas voor de pauze en greep Atlético vanaf het eerste fluitsignaal meteen bij de keel. Als de partij net geen tien minuten oud was, verstuurde Sergio Busquets een perfecte pass richting Lionel Messi. De Argentijn verscheen alleen voor doel, maar Filipe Luis voorkwam in extremis nog een doelpunt met een broodnodige tackle.

Weinig grote kansen

Ondanks dat Barça de betere was van Atlético, slaagde de thuisploeg er niet al te vaak in écht gevaarlijk te zijn. Tien minuten voor de pauze kwamen ook de bezoekers eens opzetten. Het schot van Koke kon Victor Valdés echter niet verontrusten. Aan de rust stond het nog steeds 0-0.

Na de pauze waren beide elftallen meer aan elkaar gewaagd. Atlético speelde compact en kon er nu af en toe wel eens uitkomen. Dat resulteerde in schoten van David Villa en Arda Turan, maar ook zij konden Valdés niet verontrusten.

Vreemde slotfase

Na een even vreemde als dolle slotfase kroonde Barça zich tot winnaar van de Spaanse Supercup. Eerst liep Filipe Luis tegen rood aan nadat hij zijn landgenoot Dani Alves tot tweemaal toe tegen de grond duwde.

Nog was het niet afgelopen, want nadat Pedro neerging in de zestien kreeg Barça een strafschop. Messi nam zijn verantwoordelijkheid op en stuurde Courtois de verkeerde kant uit, maar het leer belandde op de lat en zo mocht Atlético toch nog hopen.

Arda Turan zat dan wel al op de bank, maar ook hij liep nog tegen rood aan. Een streaker liep vervolgens ook nog het veld op, maar het deerde Barça allemaal niet. Messi en co hebben hun eerste prijs van het seizoen alweer beet en het doelpunt van Neymar in de heenwedstrijd bleek uiteindelijk van goudwaarde voor de Blaugrana.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties