Traditieclubs doen nog mee in tweede klasse

Traditieclubs doen nog mee in tweede klasse
Foto: © SC

Het klassement begint zich stilaan te vormen in de tweede klasse. Het groepje favorieten begon uitstekend aan de competitie. Wij geven een eerste analyse van het seizoensbegin.

Door Dirk Pieters

Eupen blijft na drie speeldagen met het maximum van de punten staan. Het versloeg WS Bruxelles met 0-2. Ook RWDM is het seizoen uitstekend gestart. Met een negen op negen en amper één tegentreffer staat het mooi bovenaan het klassement.

Daaronder heeft Antwerp de rol een beetje moeten lossen. De Great Old leek de buit binnen te hebben tegen Geel, maar dacht scheidsrechter Dieter Van Esch anders over. De oudste club van het land moest uiteindelijk vrede nemen met een gelijkspel.

Nog twee ploegen zonder punten

Ook Moeskroen, Sint Truiden en Westerlo blijven op koers voor hun ambities. De drie clubs willen dit seizoen strijden voor de eerste plaats of de eindronde en verloren dit seizoen nog niet.

Dessel Sport kreeg wel zijn eerste nederlaag te verwerken en wat voor één. Het kreeg op eigen veld liefst vijf treffers tegen van Royal Mouscron Peruwelz. Lommel United sprokkelde zijn eerste puntje, maar voor de Limburgers zat er veel meer in. Vijf minuten voor tijd stond het nog 0-2 op voorsprong.

Onderaan blijven nog twee ploegen puntenloos. Wezet verloor met 2-0 van Westerlo en ook Heist verloor met dezelfde uitslag van Eendracht Aalst. De Oost-Vlamingen kenden geen probleem met de tegenstander en klimmen in de stand naar plaats 9.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties