Scorende Acheampong toch onderuit tegen Kawashima en co

Timothy Collard
Timothy Collard
| 9 reacties
Scorende Acheampong toch onderuit tegen Kawashima en co
Foto: © SC

Japan en Ghana speelden dinsdagnamiddag een oefeninterland tegen elkaar. Ondanks dat het er lange tijd goed uitzag voor een jong Ghana, trokken Kawashima en co het laken toch naar zich toe tijdens de tweede helft.

Ghanees bondscoach Appiah stuurde een jong elftal het veld op tegen Japan, dat met zijn sterkste formatie voor de dag kwam. De jonkies deden het goed en het was Anderlecht-winger Acheampong die zijn land op voorsprong schoot. Acheampong liet zijn sublieme linker nog een spreken en verschalkte Eiji Kawashima.

Na de pauze trok Japan de scheve situatie toch nog recht. Meteen na de pauze maakte Shinji Kagawa er 1-1 van en naarmate de tweede helft vorderde kwam Japan meer en meer opzetten. Ghana slaagde er niet in van stand te houden en Endo (op aangeven van Honda) en Honda (op aangeven van Endo) legden de 3-1-eindcijfers vast.

Kawashima stond negentig minuten tussen de palen bij Japan. Acheampong speelde de volledige wedstrijd voor Ghana, terwijl Standard-verdediger Opare rond het uur inviel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties