Van Acker: "Je moet die overstap naar tweede niet onderschatten"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 1 reacties
Van Acker: "Je moet die overstap naar tweede niet onderschatten"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond nemen Geel en Hoogstraten het tegen elkaar op. de teams promoveerden dit seizoen, maar sprokkelden na vijf speeldagen slechts twee puntjes. Voetbalkrant.com had een gesprek met Regi Van Acker, coach van Hoogstraten.

Door Timothy Collard

Van Acker kijkt nuchter tegen de zaken aan en hield op voorhand rekening met een moeilijke start. “Ja, natuurlijk. Je mag de overstap van derde naar tweede niet onderschatten, hé. Hoewel we maar twee punten hebben, werden we tijdens die eerste matchen niet weggespeeld.”

“De eerste wedstrijd was een debacle, maar tijdens de overige matchen heb ik veel positieve zaken gezien. Ik denk dat we ook meer punten hadden kunnen pakken. Maar goed, met als en indien koop je niets. We wisten op voorhand waar we voor stonden en nu moeten en zullen we groeien.”

"Dit is een competitie met twee snelheden. Je hebt de profclubs en de amateurclubs"

De voormalige coach van Antwerp panikeert echter nog niet en is ervan overtuigd dat de punten zullen volgen als zijn team zo blijft spelen. “We moeten het ritme van tweede klasse nog gewoon worden en aan maturiteit winnen, maar eens dat lukt kunnen we zeker ons mannetje staat in tweede klasse.”

Van Acker ziet ook een duidelijk verschil tussen de clubs in de Belgacom League. “Er zijn tien profclubs en dan heb je ‘de rest’. Wij zijn een amateurclub, maar willen wel één van die amateurclubs zijn die zich kan handhaven. Dit is een competitie met twee snelheden, maar we zullen iedere week punten proberen te pakken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties