Interview Geudens maakt positieve balans op: "Westerlo is mee"

Robby Morren
Robby Morren
| 13 reacties
Geudens maakt positieve balans op: "Westerlo is mee"
Foto: © SC

Volg Westerlo nu via WhatsApp!

Westerlo heeft met 18 op 24 zijn start niet gemist. Tijd om een tussentijdse balans op te maken met Kevin Geudens. De aanvoerder klinkt bijzonder positief. "Het zit echt goed in de groep", vertelt hij in een gesprek met Voetbalkrant.com.

Door Robby Morren

Jullie speelden een sterke wedstrijd tegen Boussu Dour. De 3-0 was oververdiend.

"We hebben vooral tijdens de eerste helft heel goed gespeeld, uitstekend voetbal gebracht. Dat doet deugd nadat het enkele wedstrijden toch iets minder goed liep. Alleen de efficiëntie moet nog omhoog. We weten dat dat een werkpunt is en ik ben er zeker van dat dit in orde zal komen."

De coach was vrijdag boos omwille van al die gemiste kansen.

"Je kan dat blijven zeggen maar de jongens doen hun best. We doen er alles aan om te scoren en zij missen ook niet met opzet. We scoorden vrijdag drie keer, laat ons vooral het positieve onthouden."

Het is natuurlijk wel knap dat jullie zoveel mogelijkheden creëren.

"Dat is ook zo en dat wil zeggen dat we hen hebben weggedrukt en uit verband hebben gespeeld. Iedereen wist dat het een moeilijke wedstrijd zou worden maar we hebben de openingen gevonden." 

De periodetitel nadert maar Moeskroen blijft het voortreffelijk doen. Wat denk je?

"Je houdt daar altijd rekening mee. Het is wachten tot Moeskroen een puntje laat liggen, al twijfel ik er aan dat zij dat zullen doen. Volgens mij is Moeskroen een sterk team en ze steken in een goede vorm. We kunnen alleen maar het beste hopen, in voetbal kan alles."

De competitie is nog jong maar welke balans maak je tot dusver op?

"Een positieve balans met 18 op 24, dat is mooi. We hebben nog niet verloren en we zijn mee. Dat is het belangrijkste. We hebben onze start niet gemist en we gaan blijven duwen."

Het doel is de promotie. Met deze kern zal je daar dichtbij zitten, niet?

"Ik denk het ook wel. We hebben kwaliteit en de jongens willen voor elkaar werken. Je ziet ook als we scoren, dat iedereen echt blij is. Het zit echt goed."

Ik neem aan dat het leuk is om aanvoerder te zijn van zulk een groep.

"Ik vind het een hele eer om van deze jongens kapitein te mogen zijn. Er is wederzijds respect. Ze luisteren naar mij en ik luister ook naar hen. Het gaat uitstekend op dit moment, ik ben heel content."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties