Ronaldo vijfde Real-goalgetter ooit

Marc Van Den Noordgaete
| 6 reacties
Ronaldo vijfde Real-goalgetter ooit
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Cristiano Ronaldo heeft een nieuwe mijlpaal in zijn palmares bereikt. De Portugees passeerde door zijn twee treffers tegen Getafe de Mexicaan Hugo Sanchez, en scoorde in totaal al liefst 209 keer.

CR7 tekende zijn eerste doelpunt tegen Getafe aan vanop de stip, in blessuretijd bracht hij het een fraai hakje de 4-1 op het bord. Niet de eerste keer overigens, want ook tegen Málaga en Rayo Vallecano liet hij al zijn  hielkunsten bewonderen.

205 matchen

Nog straffer is dat de scoremachine uit Madeira slechts 205 officiële duels nodig had om dit kunststukje voor elkaar te brengen. Hugo Sanchez moest er 77 matchen langer overdoen om aan 208 treffers te geraken. Ronaldo trof bovendien de afgelopen seizoenen meer dan vijftig keer raak, met zo'n gemiddelde ligt de vierde plaats uiteraard in zijn vizier.

Raúl

Ferenc Puskas heeft die plek nu nog in handen. De Hongaarse Voetballende Majoor scoorde 242 keer tussen 1958 en 1956. Carlos Alonso González - voetbalnaam Santillana - zette 290 keer de netten bol, de Spaans-Argentijnse legende Alfredo Di Stefano 307 keer. Raúl Gonzalez Blanco voert de lijst aan met 323 doelpunten. Raúl verslijt de nadagen van zijn loopbaan Al-Sadd in Qatar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties