Interview Brepoels: "Ik wil Dessel professionaliseren"

Brepoels: "Ik wil Dessel professionaliseren"
Foto: © SC

Guido Brepoels gaat aan de slag bij Dessel Sport en hij heeft heel concrete plannen voor de tweedeklasser. De Limburger wil Dessel geleidelijk aan de stap naar semi-professionalisme laten zetten.

Brepoels was sinds eind vorig seizoen een vrije trainer nadat bij STVV zijn contract niet verlengd werd. Vandaag bereikte hij een akkoord met Dessel Sport. "In tegenstelling tot wat overal staat, is het nog maar een mondeling akkoord. Morgen wordt het contract getekend, maar voor mij is een woord een woord", zegt Brepoels aan Voetbalkrant.com. "De mensen van Dessel belden me vorige week en ze toonden daarbij ambitie. Op termijn wil ik de club iets professionaliseren en daar waren ze direct mee akkoord."

En die plannen heeft hij in zijn hoofd al vrij concreet uitgewerkt. "Het zal stapje per stapje moeten gebeuren. Ik zou graag vroeger beginnen trainen bijvoorbeeld. Vanaf januari zouden de trainingen niet meer 's avonds gebeuren. Dat is ook aantrekkelijker voor jongens van clubs als Lierse of Genk die naar hier willen komen. Dan kan je ze makkelijker overtuigen. Vanaf volgend seizoen zou ik dan twee keer per dag willen trainen: in de namiddag en rond 18u. Niet met profs, want dat is onhaalbaar, maar toch op een professionele manier werken. Want op de manier dat het nu is, ga je eigenlijk achteruit."

"Dit weekend tegen STVV? Dat maakt niet zoveel uit"

Brepoels heeft een akkoord over een contract voor drie jaar. "Maar dat stipuleert wel dat ik mag vertrekken als er een club van hoger zich aanbiedt", aldus Brepoels die zaterdag al meteen zijn ex-club STVV treft. "Ik concentreer me op Dessel. Dat het tegen STVV is, maakt niet zoveel uit. In maart zeiden ze nog dat ze me wilden houden, in mei niet meer. Dat is nu zo, daar is niks van blijven hangen. Mijn zorg is Dessel Sport."

De laatste weken slikte de club heel wat goals en dat is het eerste werkpunt van de 52-jarige Limburger. "Ik wil hen zo snel mogelijk uit de negatieve spiraal halen. Op drie dagen kan je niet veel doen, maar ik wil ze gewoon weer fris in de hoofdjes krijgen. Het zal dus vooral werk op mentaal gebied zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties