Ceulemans: "Lukaku vervangt Benteke, hij is er klaar voor"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 18 reacties
Ceulemans: "Lukaku vervangt Benteke, hij is er klaar voor"
Foto: © SC

Christian Benteke moet verstek geven voor de twee volgende WK- kwalificatiewedstrijden met de Rode Duivels. De aanvaller van Aston Villa kampt met een heupblessure, maar wie moet hem vervangen? Voetbalkrant.com ging ten rade bij Jan Ceulemans.

Romelu Lukaku lijkt de ideale vervanger voor Benteke en zo denkt ook Ceulemans er over. “Ik veronderstel dat Wilmots zijn systeem niet zal omgooien. Lukaku lijkt me dan een zeer logische keuze, des te meer omdat Mboyo ook met een blessure sukkelt.”

Ceulemans zet zijn geld dus in op Lukaku, die afgelopen weekend meteen goed was voor de winning goal tijdens zijn debuut bij Everton. “Hij is er klaar voor. Hij deed het vorig jaar goed bij West Brom, zette dit jaar opnieuw een stapje hogerop en zal ook nu weer zijn matchen spelen.”

“Hij moet nog maar eens bevestigen, maar ik ben ervan overtuigd dat hij dat zal doen. Hij maakte een verstandige keuze door voor Everton te kiezen. Daar gaat hij logischerwijze meer aan spelen toekomen dan bij Chelsea en hij moet gewoon spelen met het oog op het WK.”

Vossen en Batshuayi

Lukaku stijgt dus wellicht een plaatsje in de pikorde van de spitsen, maar dat wil ook zeggen dat Wilmots nog iemand moet oproepen. “Dan zal het volgens mij tussen Vossen en Batshuayi gaan. Ze zijn beiden goed bezig, maar Vossen heeft wel een streepje voor omdat hij er al meermaals bij was.”

“Al heeft Wilmots al bewezen dat hij niet bang is om jeugdig talent te brengen. Hij selecteerde bijvoorbeeld ook al Bakkali. Dat is allemaal geen probleem, want in een goede groep kunnen die jonge gasten zich snel aanpassen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties