Heleen Jaques: "Deze groep is volwassener geworden"

Heleen Jaques: "Deze groep is volwassener geworden"
Foto: © SC

Vanavond spelen de Belgian Red Flames hun tweede wedstrijd in de WK- kwalificatie voor het WK van 2015 in Canada. Tegen EK-finalist Noorwegen wordt het een harde dobber, maar centrale verdedigster Heleen Jacques heeft er goede hoop in.

Door Aernout Van Lindt

“Onze wedstrijd tegen Albanië was goed. We hebben veel kansen gekregen en hebben de bal goed in de ploeg gehouden. We hadden geleerd uit de match tegen Oostenrijk (vriendschappelijk verlies, 2-1, nvdr) om Albanië niet te onderschatten. Ook de inzet was aanwezig, dus over het algemeen mogen we tevreden zijn.”

Toch zijn er verbeterpunten, weet ook de verdedigster van Club Brugge: “We zullen efficiënter moeten zijn tegen Noorwegen. Dat wordt iets heel anders, dan zullen zij meer de bal hebben. Ze zullen veel vertrouwen hebben door het bereiken van de finale van het EK. Maar misschien komt er dan ook wel wat meer ruimte vrij”, aldus Jacques.

“Punt rapen in Noorwegen kan goed zijn”

Als verdedigster heeft de speelster soms zelfs liever wat meer werk: “In een wedstrijd waar weinig te doen is, is het iets moeilijker om de focus te houden. Tegen Noorwegen zal daar geen gebrek aan zijn.”

Jacques wil iets rapen in Noorwegen: “We gaan altijd voor de winst, maar we beginnen bij 0-0. Een punt rapen in Noorwegen kan ook goed zijn, want elk punt is belangrijk in deze poule. We zijn volwassener geworden daarin, maar alles zal moeten meezitten om ze te kloppen.”

Bij Noorwegen spelen jonge, vinnige speelsters in de aanval. Daar kijkt Jacques naar uit: “Ze zijn heel vinnig en snel, en ook vrij technisch. Toch denk ik dat we ze wel kunnen opvangen. Ada Hegerberg ken ik bijvoorbeeld van bij Potsdam, dus ik ken haar loopbewegingen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Wereldkampioenschap

Nieuwste reacties