Merelbeke wint van Rapide Lebbeke

Gentil Dossche
| 0 reacties
Merelbeke wint van Rapide Lebbeke
Foto: © SC

In een match die door geen van beide ploegen mocht worden verloren hield een wilskrachtig Merelbeke de volle buit in eigen huis tegen een Rapide Lebbeke dat te onzuiver speelde en teveel balverlies leed.

De bezoekers begonnen het felste aan de wedstrijd en mochten al vroeg juichen. Yannick Van Impe kopte een vrije trap van Kenneth De Saedelaere op het hoofd van Peter De Pauw en Lorenzo Mestdagh was kansloos (4’). Merelbeke reageerde met een knal van Benoit Cocquijt en Dieter Malfait moest plat (8’). De Pauw ging door de thuisverdediging maar legde te kort af op Van Impe in plaats van zelf zijn kans te gaan en dat brak zuur op. Merelbeke counterde heel snel via Matthias Boone die Cocquijt bediende en de bordjes hingen gelijk (11’). De thuisploeg ging door op zijn elan maar Matthias Van Damme geraakte niet voorbij Malfait (13’). Rapide zette de lokale verdediging onder druk maar werd afgeblokt en opnieuw ging Boone aan de haal. Maarten Melkebeke was goed gevolgd en knalde droog binnen (17’). Aan de overzijde ging een pegel van Jeff De Visscher nipt naast (18’). De bezoekers vergaten verzorgd te voetballen en de thuisdefensie gaf geen krimp. Aan het halfuur kon Boone niet profiteren van bezoekend mistasten.

Ook na de pauze zorgde Rapide voor het eerste gevaar maar Lendert Putteman kopte een voorzet van Kevin Janssens op de kruising (47’). De naar binnen snijdende Melkebeke viseerde de deklat (65’) terwijl Julio Pereira-Bravo een vrije trap in de handen van Malfait devieerde (73’). Van Impe knalde een voorzet naast en kopte even later over (75’). Merelbeke bleef loeren op de counter en dat loonde. Matthias Boone strafte zwak uitverdedigen genadeloos af (82’). In het bezoekende slotoffensief devieerde Van Impe een voorzet op de binnenkant van de paal (83’). Antoine Nlandu-Masunda stuurde Yannick Van Impe diep en de aansluitingstreffer lag tegen de touwen (85’). Rapide probeerde nog een gelijkspel uit de brand te slepen maar de thuisploeg plooide niet meer.

Volgende zaterdag is Rapide Lebbeke gastheer voor Dikkelvenne en trekt Merelbeke naar Maldegem

KFC Merelbeke: Mestdagh, Derudder, Spranghers (19’ Decraene), Daneels, Bouchaala, Melkebeke, Cocquijt (65’ Pereira-Bravo), Belhaj (86’ Remon), Van Damme, Dewulf, Boone.

Rapide Lebbeke: Malfait, De Maeyer, Rusabana, De Visscher, Wauters, De Ridder, Putteman, De Saedelaere, De Pauw (22’ Kungambolo – 59’ Nlandu-Masunda), Van Impe, Janssens.

Doelpunten:4’ De Pauw 0-1, 11’ Cocquijt 1-1, 17’ Melkebeke 2-1, 82’ Boone 3-1, 85’ Van Impe 3-2

Kaarten: geel: 19’ Rusabana, 55’ De Saedelaere, 79’ Boone Scheidsrechter: Matthias Massa

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties