Courtois wint van Defour

Manuel Gonzalez
| 3 reacties

In groep G stond vandaag de topper tussen FC Porto en Atlético Madrid op het programma. Het Belgisch onderonsje tussen Steven Defour en Thibaut Courtois eindigde op 1-2. Defour en Courtois speelden de ganse wedstrijd, Alderweireld zat 90 minuten op de bank.

Op papier leek de wedstrijd tussen Porto en Atlético een boeiende affiche. FC Porto is de autoritaire leider in Portugal terwijl ook Atlético Madrid aan de leiding staat in Spanje.

De Portugese topclub kwam in de eerste helft nog op voorsprong, maar gaf die marge na de rust uit handen. Josué won het kopduel van Jackson Martinez en kopte het leer voorbij Courtois. Atlético was enkel met een kopbal op de lat van Raúl Garcia gevaarlijk in de eerste helft.

Na de pauze bleef David Villa in de kleedkamer. Een flater van Helton bracht de bezoekers terug in de wedstrijd. Godín scoorde voor de Spanjaarden. Enkele minuten voor affluiten besliste Arda Turan de wedstrijd. De spits, die ranje buitenspel stond, schoot het leer voorbij Helton en Atlético naar de eerste plaats.

De andere wedstrijd in groep G tussen Zenit en Austria Wenen eindigde op 0-0. HIER leest u het matchverslag.