Gretarsson: "Goeie Tchité kan ons van dienst zijn"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 32 reacties
Gretarsson: "Goeie Tchité kan ons van dienst zijn"
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Arnar Gretarsson maakte enkele bewogen weken mee bij Club Brugge. Na het ontslag van Garrido en de aanstelling van Preud'Homme keerde de rust intussen min of meer terug. Spelers die onder Garrido afgeschreven waren krijgen overigens nieuwe hoop.

Zo hadden Mémé Tchité en Eidur Gudjohnsen haast geen uitzicht op speelgelegenheid meer. "Nu hij niet meer geblesseerd is, traint Mémé sinds kort mee met de beloften. En ik moet zeggen: hetgeen ik over hem te horen krijg, is alleen maar positief", aldus Gretarsson in Het Laatste Nieuws.

"Er is blijkbaar een wereld van verschil tussen de Tchite voor de komst van Preud'homme en die na de komst van Preud'homme. Ze hebben al gesproken met elkaar en kennen elkaar ook nog van vroeger. Het is simpel: een goede Mémé kan ons zeker nog van dienst zijn."

"Lestienne kan de Rode Duivels iets bijbrengen"

Ook Gudjhonsen mag opnieuw hopen. "Een nieuwe coach betekent een nieuwe start. Voor iedereen, dus ook voor Eidur. Als hij in vorm is, kan hij ons zeker nog van dienst zijn. Het belangrijkste is dat het in zijn hoofd goed zit en als hij dan eens een kans krijgt - zoals dat laatste kwartier in Bergen - dan moet hij die ook grijpen. Maar eigenlijk vond ik hem in de laatste week onder Garrido ook al goed trainen."

Verder blijft Gretarsson onder de indruk van sterspeler Lestienne. "Hij is onze 'Special One'. Je weet nooit hoe iemand zal omgaan met de commotie rond zo'n schorsing, maar 'Max' heeft de best mogelijke reactie gegeven: namelijk één op het veld."

"Het is ook mooi hoe hij gesteund wordt door de ploegmaats, dat wijst op solidariteit. Als je zijn kwaliteiten ziet - scorend vermogen, assists, snelheid, hard werkend - en hij blijft zo presteren tot deze zomer, dan houdt hij de druk op Marc Wilmots. Hij kan de Rode Duivels zeker iets bijbrengen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties