Kunnen de Belgische teams iets rapen in Nederland?

Kunnen de Belgische teams iets rapen in Nederland?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Speeldag 6 van de BeNe League staat voor de deur. Binnen een halfuurtje trappen er zich vijf duels op gang, een uurtje later zijn er nog twee compleet Belgische duels.

Uitkijken wordt het naar het duel tussen Antwerp Ladies en OH Leuven. Antwerp heeft nog maar twee gelijke spelen kunnen puren uit het eerste seizoen in de BeNe League, OH Leuven doet het verrassend goed met al zeven punten. Kan OHL ook op den Bosuil de punten wegkapen?

Ook in Tubeke staat een Belgisch duel op het appèl, tussen Anderlecht en AA Gent. Wordt het net als bij de mannen een echte klassieker?

Punten rapen in Nederland?

Voor de andere teams uit België wordt het een hardere noot om kraken vanavond. Zo moet Club Brugge op bezoek bij Heerenveen, dat dit seizoen nog geen punt liet liggen. Misschien dat daar verandering kan in komen vanavond?

Ook Lierse (op PSV/FC Eindhoven) heeft een lastige partij voor de boeg. Voor Standard wordt de verplaatsing naar Utrecht mogelijk succesvoller. Ook met het oog op de CL-wedstrijden tegen Glasgow (volgende week woensdag is er de heenwedstrijd) kan het belangrijk zijn om vertrouwen op te doen.

Twente - de kampioen van vorig jaar en ook uitkomend in de Champions League tegen Lyon - is dit weekend bye, door het forfait van STVV voor het seizoen.

De wedstrijden van speeldag 6:

Heerenveen - Club Brugge
Ajax - PEC Zwolle
Utrecht - Standard
ADO - Telstar
PSV - Lierse
Anderlecht - Gent
Antwerp - OHL

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties