Speeldag 10 in tweede klasse belooft spanning boven- en onderaan

Speeldag 10 in tweede klasse belooft spanning boven- en onderaan
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Speeldag tien in de tweede klasse. De ontknoping van een spannende eerste periodetitel. Vijf ploegen bleven lange tijd in de race om na tien speeldagen aan de leiding te staan, maar met nog één speeldag te gaan lijkt Eupen het ticket te gaan binnenhalen. Hoewel in voetbal alles mogelijk is.

Eupen neemt het op speeldag tien op tegen Hoogstraten. Bij een overwinning zijn de Panda’s al zeker van de eindronde op het einde van het seizoen. De thuisploeg verloor nog geen enkele wedstrijd en tegen de allerlaatste in de stand lijkt de eerste periodetitel dan ook al helemaal binnen te zijn. Vooral de overwinning op het veld van Moeskroen Peruwelz maakte het verschil. Kan Moeskroen de situatie nog rechttrekken met een overwinning op het veld van Tubeke? Het moet ten allen tijde rekenen op een stunt van Hoogstraten.

Op speeldag tien ook een onvervalste topper. Antwerp gaat op bezoek bij Sint Truiden. Twee ploegen die tot het einde hebben meegestreden om de eerste plaats, maar hoogstwaarschijnlijk net te kort zullen komen. Kan de Great Old voor het eerst dit seizoen zegevieren in een topper of doet Sint-Truiden een uitstekende zaak in het klassement en zet het de oudste club van het land op vier punten?

Ook Westerlo tegen WS Brussels is een kleine topper te noemen. Hoewel het er naar uit ziet dat de bezoekers net de trein van de topploegen hebben gemist. De kloof met Westerlo is nu reeds negen punten, maar met een zevende plaats in het klassement doet WS Brussels het verre van onaardig. Westerlo liet thuis al enkele steken vallen. Is dat ook het geval tegen WS Woluwe?

Ook onderaan enkele belangrijke wedstrijden. Zo kan Lommel United een kloof slaan onderaan het klassement. De Limburgse club neemt het thuis op tegen Geel. Bij een overwinning loopt het zes punten uit op Geel en heeft het stilaan wat meer ademruimte.  Ook Wezet tegen Heist, het nummer vijftien tegen zeventien, nemen het tegen elkaar op. Na deze speeldag kunnen de laatste plaatsen stevig door elkaar geschud worden. Welke club komt er als winnaar uit deze speeldag?

Wedstrijden speeldag 10

Westerlo – WS Brussels

Lommel United – ASV Geel

Tubeke – Moeskroen –Peruwelz

Eupen – Hoogstraten

Boussu Dour – Roeselare

Sint Truiden – Antwerp

Virton – Eendracht Aalst

Wezet – Heist

RWDM Brussels – Dessel Sport

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties