"Niet weglopen van verantwoordelijkheid"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
"Niet weglopen van verantwoordelijkheid"
Foto: © SC

KFCO Beerschot-Wilrijk kijkt morgen Groen Rood Katelijne in de ogen. De paarshemden zijn het seizoen uitstekend gestart en lijken hun favorietenrol in te lossen. Urbain Spaenhoven geeft op de webstek van de club een eerste evaluatie van het (nog prille) seizoen.

KFCO Beerschot-Wilrijk prijkt momenteel op de eerste plaats in de Antwerpse eerste provinciale. De paarshemden haalden een mooie dertien op vijftien en liepen op die manier al vier punten uit op een achtervolgend trio. “Ik ben trots op onze verwezenlijkingen”, vertelt Urbain Spaenhoven. “We zijn er toch maar mooi in geslaagd om een bosje nieuwelingen om te vormen tot een hechte groep. Ik ben gecharmeerd door het totaalplaatje van deze club.”

Bovendien probeert het team week na week verzorgd voetbal op de mat te leggen. Het paradepaardje van de coach? “Beerschot-Wilrijk startte het seizoen nu eenmaal als topfavoriet en ik vind dat we niet moeten weglopen van onze verantwoordelijkheid. Ik moet toegeven dat ik ons supportersaantal vooral als een symbool zag, maar die mensen zitten week na week in de tribune. Mijn spelersgroep mag de fans niet ontgoochelen. Dat prent ik hen dan ook telkens opnieuw in.”

Zondag trekken de troepen van Spaenhoven richting Heist-op-den-Berg om er Groen Rood Katelijne partij te geven. “Ik verwacht opnieuw een lastige partij tegen een goed georganiseerde tegenstander”, besluit de oefenmeester. “We zullen opnieuw op ons best moeten zijn om de muur te slopen. Maar dat zijn we inmiddels wel gewend.” (lacht)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (1)

Nieuwste reacties