Reactie Vercauteren rolt na Club Brugge ook Bergen op: "Aan mijn statistieken werken"

Robby Morren
Robby Morren
| 1 reacties
Vercauteren rolt na Club Brugge ook Bergen op: "Aan mijn statistieken werken"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Julien Vercauteren mocht van coach Stanley Menzo aan de wedstrijd beginnen. De aanvaller bedankte met een belangrijke goal, zijn vijfde in één week tijd.

Robby Morren in Lier

Wellicht heeft de sterke prestatie in de beloftenwedstrijd tegen Club Brugge er wel wat mee te maken dat Vercauteren mocht starten tegen Bergen. Hij scoorde liefst 4 keer tegen blauw-zwart. "Als je vier keer in één wedstrijd kan scoren, geeft dat natuurlijk wel vertrouwen", glimlacht hij.

Gelijk van de coach

Menzo was alvast blij met zijn keuze. "Julien werkt hard om beter te worden. Hij moet nog een weg afleggen maar soms moet je zo'n jongen een kans geven. We dachten dat het goed zou zijn om hem die kans tegen Bergen te geven en dan is het leuk als je daarin gelijk krijgt", aldus de coach.

Vercauteren zelf had de boodschap van Menzo goed opgepikt. "De coach vroeg me om aan mijn statistieken te werken." Hij scoorde een mooie goal, al was daar wel wat geluk bij. "Eigenlijk miste ik de bal een beetje. Toen de bal kwam, dacht ik dat de verdediger hem met zijn hoofd zou raken. Het was een moeilijke bal maar in de zestienmeter moest ik uithalen."

De vreugde na de overwinning was des te groter in het Lierse-kamp. "Het is moeilijk spelen tegen de laatste uit het klassement want zij hebben de punten heel hard nodig. Wij kunnen nu wat vrijer ademhalen en naar boven kijken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties