Kroaten organiseren feestje voor Belgische fans op donderdagavond in Zagreb

Kroaten organiseren feestje voor Belgische fans op donderdagavond in Zagreb
Foto: © SC

Net als in Schotland zal er ook in Kroatië de dag voor de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd een groot feest zijn. Een bar in Zagreb wordt omgetoverd tot een feesttempel met typisch eten en drinken uit de streek en een deejay die Belgische muziek zal draaien.

Voetbalkrant.com kon Luka Duric spreken, de man die de fanmeeting in Zagreb host voor de fans van de Rode Duivels. Hij voorspelt een 2-0 overwinning voor de Kroaten, omdat hij een eeuwige optimist is. "Dan zien we elkaar wel in Brazilië", aldus de Kroaat.

Duric heeft met de fanclub van de Kroaten "Always Faitful" een aantal activiteiten in petto voor de fans van de Rode Duivels.

"Feestje met plaatselijke dranken"

"Na de persconferentie op donderdag zullen we naar een ziekenhuis gaan voor kinderen met speciale noden om er een cheque te overhandigen", aldus Duric.

"Later op de avond is er dan een feest in 'Ritam Grada', letterlijk vertaald het 'ritme van de nacht'. Daar zullen verschillende lokale specialiteiten worden geserveerd, zoals Ozujsko - een plaatselijk bier en het beste van Kroatië. Ook zullen er hapjes zijn en een dj, dus Belgische muziek gegarandeerd."

Vrijdag spelen de fans nog een oefenwedstrijd: "We hebben een oefenwedstrijd georganiseerd op vrijdagnamiddag", aldus Duric.

"Rustige stad"

Er was ook wat vrees van de Belgische fans over onveiligheid, maar daar is volgens de host niets van aan: "Zagreb is een heel open stad, zoals de inwoners. Met veel zaken om te bekijken, en het is hier heel veilig."

Het programma in een notendop:

Donderdag, 18.30 uur: overhandigen donatie kinderziekenhuis Zagreb
Donderdagavond: feestje in "Ritam Grada", met Belgische dj en plaatselijk eten en drinken
Vrijdag 13.30 uur: vriendschappelijke wedstrijd tussen Kroatische en Belgische fans

Belangrijke woorden:

Hallo > Bok
Alstublieft > Molim
Dank u > Hvala
Bier > pivo

Ben je donderdag al in Kroatië? Maak je dan lid van DEZE GROEP en feest met ons mee.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties