Overzicht: Spelers die een selectie weigeren

Joris De Wolf
| 13 reacties
Overzicht: Spelers die een selectie weigeren
Foto: © SC

Adnan Januzaj weigerde zijn eerste selectie voor de Rode Duivels. Marc Wilmots wou de jonge Manchester United-middenvelder in allerijl nog oproepen voor de kwalificatiewedstrijden tegen Kroatië en Wales, maar de 18-jarige Januzaj bedankte voor het aanbod.

Het is niet de eerste keer dat iemand een selectie weigerde. In het verleden waren er nog een paar spelers die liever niet de kleuren van onze Belgische nationale ploeg verdedigden. Voetbalkrant maakte voor u een overzicht.

Frédéric Herpoel:
In augustus 2005 weigerde AA Gent-doelman Frédéric Herpoel een selectie van bondscoach Aimé Antheunis. Herpoel verweet de bondscoach een fundamenteel gebrek aan respect. Na rijp beraad kon de goalie niet langer vrede nemen met de manier waarop Antheunis hem behandelde. Herpoel werd nadien niet meer opgeroepen voor de nationale ploeg. In totaal werd hij zeven keer geselecteerd.

Mehdi Carcela:
In oktober 2009 werd Mehdi Carcela opgeroepen door bondscoach Dick Advocaat. Carcela legde het aanbod naast zich neer en koos voor de nationale ploeg van Marokko. Momenteel speelt de dribbelvaardige aanvaller terug voor Standard en hij werd al negen keer geselecteerd voor Marokko.

Filip Daems:
In oktober 2010 weigerde de kapitein van Borussia Mönchengladbach een selectie van Georges Leekens. Daems had toen al acht selecties op zijn naam staan. Hij kon het niet verkroppen om de ene keer wel en de andere keer dan weer niet opgeroepen te worden. Hij had geen zin meer om op 31-jarige leeftijd de kern van de Rode Duivels op te vullen.

Onder Turaci:
De ex-verdediger van onder andere Standard en Fenerbahçe kwam uit voor de nationale jeugdploegen van België, maar weigerde in 2006 een selectie voor het eerste elftal. Hij had voor Turkije gekozen. In totaal droeg Turaci maar twee keer het shirt van Turkije. Momenteel is hij actief in de Turkse derde klasse bij Sariyer. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties