Van der Elst: "Er alles aan doen om hem in te lijven"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 22 reacties
Van der Elst: "Er alles aan doen om hem in te lijven"
Foto: © SC

De voetbalwereld staat opnieuw op z'n kop voor het zoveelste Belgische voetbaltalent. Deze keer staat de naam 'Adnan Januzaj' op elke voorpagina afgedrukt. "We gaan er spijt van krijgen als die jongen voor een ander land kiest", is Franky Van der Elst duidelijk.

Door Cédric De Volder

Adnan Januzaj debuteerde afgelopen weekend in het eerste elftal van Manchester United. Het jeugdproduct van RSC Anderlecht loodste zijn team meteen voorbij Sunderland met twee doelpunten. De stap van The Red Devils naar De Rode Duivels is klein, moet Marc Wilmots ook gedacht hebben. En net daarom riep de selectieheer hem – zonder succes overigens – meteen op voor het tweeluik Kroatië – Wales.

"We gaan spijt krijgen als Januzaj voor een ander kiest"

“Het charmeoffensief is al een tijdje aan de gang”, vertelt Franky Van der Elst in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Persoonlijk vind ik Januzaj een geweldige speler. Ik las ook voor welke landen hij in theorie zou kunnen aantreden. We gaan er spijt van krijgen als die jongen voor een ander team kiest.”

Wilmots lijkt ondertussen eenzelfde tactiek te hanteren als bij de aanwerving van Zakaria Bakkali. De speler in kwestie oproepen, maar geen deadline opleggen. Nochtans lijkt zo’n ‘omweg’ tegen de principes van de selectieheer in te gaan. “België moet er simpelweg alles aan doen om hem in te lijven”, besluit The Fox. “Enkel garanties kan je hem binnen deze selectie niet geven. Maar volgens insiders beschikken we gelukkig over de beste papieren.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties