Clement: "Van Buyten en Simons zijn heel belangrijk in deze groep"

Clement: "Van Buyten en Simons zijn heel belangrijk in deze groep"
Foto: © SC

De huidige nationale ploeg barst van het talent, maar heeft opvallend weinig ervaring in zijn rangen. Iets wat door vele analisten als een heikel punt en het enige minpunt wordt aanzien. Philippe Clement, zelf een groentje in 1998, benadrukt het belang van jongens als Van Buyten en Simons.

Daniel Van Buyten en Timmy Simons zijn de enige twee overlevenden van de groep die in 2002 het laatste WK speelden. Volgens Philippe Clement, assistent bij Club Brugge, mag de aanwezigheid van die twee niet onderschat worden. "Zij worden heel belangrijk", vertelde Clement aan Voetbalkrant.com. "Ik denk ook dat je duidelijk ziet aan de beslissingen van Wilmots dat hij dat ook weet. Ze spelen zeker niet alle wedstrijden, maar ze hebben het al eens meegemaakt. Ze weten wat het is om zoveel weken van huis weg te zijn en met zo'n groep samen te leven. Die jongens kunnen voor de nodige rust zorgen."

In 1998 kwam Clement zelf als 24-jarige op het WK terecht. In Frankrijk weliswaar, nog iets korter bij huis dan Brazilië. "Het was alleszins een meerwaarde om jongens rond je te hebben die je raad konden geven. Je kan zo'n WK met niets vergelijken, zelfs niet met de Premier League. Alle ogen zijn constant op je gericht: elke training, elk vrij uur, elke wedstrijd..."

"Simons en Van Buyten bewijzen dat ze er niet zijn om de hoop te vullen"

"Het is een heel andere wereld. En dan heb je jongens nodig die voor rust kunnen zorgen. Er zijn er immers maar elf die starten en meer die op de bank moeten zitten. Dat leidt soms tot frustraties en jongens als Simons en Van Buyten kunnen daar perfect mee om", aldus Clement.

In P-magazine vroeg Johan Boskamp zich af waarom Simons en Van Buyten telkens opgeroepen worden. De vraag is makkelijk te beantwoorden dus volgens Clement. "Niet alleen voor die rol van begeleider. Ze zijn er niet om de hoop te vullen hé. Daniel bewees tegen Kroatië dat hij er staat als je hem nodig hebt en dat heeft hij in deze campagne nog gedaan. En Timmy bewijst het elke week bij ons. Zij zorgen voor een goeie mix in die ploeg." (JW)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties