Reportage Feest al begonnen in het supportersdorp

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Feest al begonnen in het supportersdorp
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De supporters zijn al massaal aanwezig in het supportersdorp. De sfeer is er uitgelaten, voor tijdens en na de wedstrijd tegen Wales zal de kwalificatie voor het WK duchtig gevierd worden.

Sander De Graeve in Brussel

Één groep supporters is al op pad sinds 13u, maar liefst acht uur voor de partij. "Of we tegen vanavond niet te veel gedronken zullen hebben? Zolang we ons maar amuseren, hé", lacht Michael Alexandre met de opvallende tricolore snor. Hij is vandaag erg populair met het sieraad op zijn bovenlip. "Zelfs Chinezen zijn me al komen fotograferen!"

Iets verder zien we enkele toeristen wat verweesd kijken. "We hadden er geen idee van dat het vandaag voetbal was", aldus Miguel en Ruth uit Spanje. "En wie speelt er zegt u? België? en tegen wie? Spanje speelt ook vanavond?" De brave mensen waren niet echt voetbalminded, iets wat in België in alle gekte haast onmogelijk is. "De sfeer is wel top."

Intussen gaat het feestje bij de Belgische supporters verder. Een Zuid-Koreaanse toerist laat ons weten dat hij België liever niet treft op het WK, of het moest al in de halve finale of de finale zijn. In een hoekje van het plein komen we ook al twee supporters uit Wales tegen. Vader en zoon Delaney zijn zonder veel hoop naar Brussel afgezakt.

"We hopen gewoon dat we veel goals zien vanavond. Onze campagne was een echte ramp, we gingen mee naar Schotland en enkele vriendschappelijke wedstrijden. Op het WK zullen we wel voor jullie supporteren. Schakel die Engelsen ginds maar uit!"

Het feest zal ook na de match verdergaan, laat Amélie van de frituur ons weten. "We verhuizen dan wel alles naar de andere kant van het plein voor de afterparty. Zelf deed ik nog geen voetbalgerelateerde evenementen, maar ik heb er vertrouwen in."

Wie ook vertrouwen heeft, want al gewonnen, is Guy Sermeus. Hij scoorde de 2-0 in de supportersmatch tegen Wales. "De sfeer was fantastisch. De supporters uit Wales hebben, jammer voor hen, de partij verloren met 2-0. Ik denk dat het vanavond ook zoiets wordt." Hij geeft nog mee dat hij eerder met een gelukje scoorde.

Wie scoort er bij de Belgen vanavond? Laat het weten in de comments!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties