Vermaelen: "Misschien praat ik anders in januari"

Vermaelen: "Misschien praat ik anders in januari"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het sportieve belang van de match van vanavond mag dan door de WK-kwalificatie al een serieus pak minder geworden zijn. Qua eergevoel en FIFA-ranking en individueel hangt er wel nog het één en ander aan vast. Voor Thomas Vermaelen bijvoorbeeld, die bij de Rode Duivels wél speelminuten krijgt.

Uw reporter ter plaatse

Vermaelen is bij Arsenal immers wat uit beeld verdwenen. Tot zijn grote ergernis moet hij telkens komen verklaren dat hij momenteel vecht voor zijn plaats en nog geen paniek kent. Vanavond staat hij in de basis en wil hij tonen dat Arsène Wenger nog steeds op hem kan rekenen. "Ik ben blij dat ik kan spelen", opende de verdediger. "Ik ontbreek minuten, dat is waar, maar ik maak me nog geen zorgen. De dingen kunnen zo snel veranderen. Ik ben geduldig, het is nu nog niet de tijd om in paniek te schieten."

Vermaelen schrijft dus nog geen einde aan zijn hoofdstuk bij Arsenal. In januari zal hij de situatie opnieuw beoordelen. "Dat zijn echter zaken waar ik me op dat moment mee bezig zal houden. Dat is nu trouwens niet aan de orde, want ik geloof dat ik bij Arsenal nog een rol kan spelen. Ik praat daarover met de trainer, maar die heeft weinig reden tot wisselen nu de ploeg de beste seizoensstart ooit doormaakt. Maar een schorsing of blessure is rap gebeurd en dan is het kwestie om klaar te staan. Wie weet, in januari kan ik anders praten, maar nu niet."

"Nicolas verdiende het te spelen"

Bij de Rode Duivels is hij ook zijn plaatsje kwijtgeraakt aan Nicolas Lombaerts, maar tegen Wales zou het wel eens goed kunnen dat Vermaelen de kapitein is. "Ik was het in het verleden al en ik ben ook de vice-kapitein, maar dat zullen we vanavond wel zien. Het is altijd een eer om kapitein te zijn van je land. Nicolas ken ik al lang en ik weet al heel lang dat hij een goede speler is. Bij Zenit is hij uitgegroeid tot een leider. Hij verdiende het om te spelen."

Maar nu concentreert de kersverse vader zich dus op Wales. "Het zal een mooie wedstrijd worden, maar we willen ook absoluut winnen. Voor het publiek, maar ook voor onszelf. We kunnen iets moois neerzetten. En voor de FIFA-ranking is het ook nog belangrijk."

Over die FIFA-ranking gesproken: België kan zelfs derde worden. Een beetje overdreven voor een land dat een jaar geleden nog 41ste stond? "Ik weet niet precies hoe dat berekend wordt, maar het lijkt toch wel wat onwezenlijk. Maar goed, we hebben niet verloren en hebben een mooie progressie doorgemaakt. De mensen zullen toch ook wel even kijken als we zo hoog staan."
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties