De statistieken liegen niet: De Bruyne meest beslissende Rode Duivel

Timothy Collard
Timothy Collard
| 4 reacties
De statistieken liegen niet: De Bruyne meest beslissende Rode Duivel
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

De WK-kwalificatiecampagne zit erop en onze Rode Duivels mogen twaalf jaar na het WK in Japan en Zuid-Korea opnieuw deelnemen aan een groot tornooi. Maar wie was er tijdens de voorbije campagne nu van goudwaarde voor de nationale ploeg?

Door Timothy Collard

Marc Wilmots bewierookte zijn hechte kern al meer dan eens en gaf ook al aan dat hij rekent op zijn 23-koppige kern, inclusief de jongens die dus wat minder aan spelen toekomen. Voetbalkrant.com ging er de statistieken op na en kwam tot de volgende conclusie.

Als we puur afgaan op de statistieken van onze Rode Duivels tijdens de voorbije tien WK-kwalificatiewedstrijden dan steekt er één naam bovenuit: Kevin De Bruyne. De middenvelder van Chelsea droeg meer dan zijn steentje bij door voor vier doelpunten en vier assists te tekenen tijdens de campagne.

Verder valt ook op dat Jan Vertonghen een voet had in drie van de achttien gescoorde goals. De linksachter van de Rode Duivels scoorde één doelpunt en kroop twee keer in de rol van aangever. Tot slot zien we ook dat Romelu Lukaku en Christian Benteke elkaar in evenwicht houden met elk twee doelpunten en één assist.

Doelpuntenmakers

4
Kevin De Bruyne

2
Christian Benteke
Romelu Lukaku
Kevin Mirallas
Vincent Kompany
Eden Hazard

1
Jan Vertonghen
Steven Defour
Marouane Fellaini
Guillaume Gillet

Assists

4
Kevin De Bruyne

2
Dries Mertens
Jan Vertonghen

1
Christian Benteke
Nacer Chadli
Steven Defour
Eden Hazard
Romelu Lukaku

Wie was voor jou de absolute uitblinker van de WK-kwalificatiecampagne? Via DEZE LINK kan je je stem uitbrengen op onze poll. Neem dus zeker eens kijkje en laat ons jouw mening weten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties