KAA Gent Ladies wil record breken ... en brengt lingeriekalender uit

KAA Gent Ladies wil record breken ... en brengt lingeriekalender uit
Foto: © SC

De Antwerp Ladies telden op hun eerste thuiswedstrijd in de BeNe League 2168 supporters. Dat record willen de dames van Gent breken voor de 'Battle of Flanders' tegen Club Brugge. En daar hoort ook een lingeriekalender bij.

Door Aernout Van Lindt

Het vrouwenvoetbal zit in de lift, zoveel is duidelijk. Niet alleen qua voetbalniveau, maar ook qua beleving. De Champions League-wedstrijd tussen Standard en Glasgow werd door meer dan 2000 mensen bekeken, België - Albanië lokte vorige maand 1650 toeschouwers. OH Leuven had al een leuke actie op Den Dreef met meer dan 1000 fans en ook Club Brugge - Anderlecht werd in Aalter drukker bekeken dan normaal.

Het record in de BeNe League in België staat voorlopig op 2168 fans, tijdens Antwerp - Heerenveen. Dat record zou nu moeten gaan sneuvelen tijdens de wedstrijd AA Gent - Club Brugge. "Actie 2169" is alvast de duidelijke naam van de promocampagne van die andere nieuwkomer in de BeNe League.

Battle of Flanders

Gent - Brugge, dat wordt de Battle of Flanders. Of ook een beetje de 'Battle of the BeNe League', afgaande op de affiche die gemaakt is voor de wedstrijd tussen beide teams.

Als Gent kan winnen, kan het op en over Club Brugge springen in de stand. Voor de Spionkop van AA Gent zal alvast plaats voorzien worden achter het doel. 

Lingeriekalender

En - naar de traditie van de uitdaging bij Antwerp - ook in Gent wordt het nuttige aan het aangename gekoppeld. Een van de volgende weken zal een lingeriekalender gemaakt worden van de meiden ter verdere promotie van de Gent Ladies.

Voetbalkrant.com kwam te weten dat alle 22 speelsters uit de A-kern ondertussen hebben toegezegd om mee te werken aan de kalender. Allemaal naar Oostakker dus overmorgen vrijdag 18 oktober om 20.30 uur voor de strijd tussen AA Gent Ladies en Club Brugge Ladies.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties