Liverpool laat dure punten liggen

Joris De Wolf
| 8 reacties

In de openingswedstrijd van de achtste speeldag in de Premier League hebben Newcastle en Liverpool het op een 2-2 gelijkspel gehouden. In een volgepakt St. James Park waren de bezoekers de betere ploeg, maar ze konden hun overwicht op het veld niet overzetten naar meer doelpunten.

The Magpies begonnen het best aan de wedstrijd. Na twintig minuten voetballen was het een eerste keer raak. De Fransman Yohan Cabaye scoorde zijn tweede van het seizoen, een heel fraai doelpunt van de 27-jarige middenvelder.

Vijf minuten voor het einde van de eerste helft ging Yanga-Mbiwa in het strafschopgebied aan het shirt van Luis Suarez hangen. Scheidsrechter Andre Marriner twijfelde niet en wees naar de stip. Yanga-Mbiwa kreeg rood en zijn wedstrijd zat er op. Wie anders dan Liverpool-icoon Steven Gerrard zette de penalty feilloos om. Voor Gerrard was het zijn 100ste doelpunt in de Premier League voor The Reds.

In de tweede helft kwam Liverpool het best uit de kleedkamers. Door de rode kaart van Newcastle had Liverpool veel balbezit en af en toe kwamen ze er dreigend uit. Toch was het de thuisploeg die opnieuw op voorsprong kwam via invaller Dummett.

Liverpool ging daarna naarstig op zoek naar de gelijkmaker en vond die ook twintig minuten voor affluiten via Daniel Sturridge. Het overwicht van de roodhemden was nadien heel groot, een bal van Suarez belandde nog op de lat. Maar scoren lukte niet meer voor de ploeg van Brendan Rodgers.

Door het gelijkspel staan Steven Gerrard en co opnieuw alleen op kop. Eerste achtervolger Arsenal speelt momenteel nog tegen Norwich City.