Kortrijk wil Santini niet kwijt: "De bedoeling dat hij zijn contract uitdoet"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 7 reacties
Kortrijk wil Santini niet kwijt: "De bedoeling dat hij zijn contract uitdoet"
Foto: © SC

Ivan Santini maakte tijdens de eerste elf speeldagen in de Jupiler Pro League een geweldige indruk. De Kroaat werd afgelopen zomer binnengehaald door KV Kortrijk en vond meteen zijn draai in het elftal van Hein Vanhaezebrouck.

Door Timothy Collard

Her en der staken al geruchten de kop op dat de goaltjesdief niet lang te bewonderen zou zijn in het Guldensporenstadion. Santini zou namelijk een opstapclausule in zijn contract laten opnemen hebben, waarbij hij voor 2,5 miljoen euro weg kan bij De Kerels. Daarover lees je HIER meer.

"Santini heeft een meerjarig contract en het is de bedoeling dat hij dat uitdoet."

Voetbalkrant.com had een gesprek met Joseph Allijns en de voorzitter van Kortrijk wilde noch bevestigen, noch ontkennen hoeveel de opstapclausule bedraagt. “Het is natuurlijk een altijd terugkerend fenomeen: wanneer een speler het goed doet gaat het alleen nog over een transfer.”

“Maar wij zijn van begin af aan duidelijk geweest over Santini. Hij heeft een meerjarig contract bij KV Kortrijk en het is in principe ook de bedoeling dat hij dat uitdoet. Maar natuurlijk ben je een grote stommerik als je ‘neen’ zegt tegen een goed bod. Dat moet je altijd op het moment zelf evalueren natuurlijk.”

"Het is spijtig voor al die andere ploegen, die Santini nu pas leren kennen."

Allijns hoopt dus dat hij nog even kan genieten van het goede werk dat zijn scoutingcel in het tussenseizoen verrichtte. “Ik moet de mensen van de scouting een pluim op de hoed steken voor hun prima werk. Het is spijtig voor al die andere ploegen, die Santini nu pas ontdekken, hé.” (lacht)

“Maar toch wil ik nog eens benadrukken dat Kortrijk meer is dan Ivan Santini. Het is een doelpuntenmaker en hij scoort makkelijk. Maar hij scoort dankzij de ploeg. Je mag niet vergeten dat hij tegen Club Brugge twee (penalty)goals maakte omdat er twee keer een fout gemaakt wordt op een andere speler, hé.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties