Overzicht: Niet de eerste zware nederlaag van paars-wit in Europa

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 4 reacties
Overzicht: Niet de eerste zware nederlaag van paars-wit in Europa
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht kreeg gisteren een zware pandoering van PSG. Het werd 0-5 in het Astridpark. Zlatan Ibrahimovic was de kwelduivel van dienst met maar liefst vier doelpunten. Het is niet de eerste keer dat paars-wit vijf doelpunten binnenkrijgt in een Europese competitie. Een overzicht!

Manchester United – Anderlecht: 10-0
In het seizoen 1956-1957 streden de Brusselaars mee in de voorrondes voor een plaatsje in de Europacup 1. Thuis verloor paars-wit met 0-2 en op Old Trafford werd Anderlecht zwaar in de pan gehakt. Met een 10-0 pandoering keerden ze terug huiswaarts.

Real Madrid – Anderlecht: 6-1
In het seizoen 1984-1985 geraakte Anderlecht in de Uefa Cup tot in de derde ronde. Daarin kwamen ze uit tegen de Spaanse grootmacht Real Madrid. De heenwedstrijd won RSCA eenvoudig met 3-0, maar in de terugwedstrijd gingen Paul Van Himst en co met 6-1 onderuit in Bernabeu.

Bayern München – Anderlecht: 5-0
In de heenwedstrijd van de kwartfinale van de Europacop 1 ging Anderlecht in het seizoen 1985-1986 zwaar onderuit tegen Bayern München. Net als in de wedstrijd van gisteren tegen PSG werd het 5-0. De terugwedstrijd was een maat voor niets. Het werd 2-2.

Werder Bremen – Anderlecht: 5-3
In het seizoen 1993-1994 speelde Anderlecht de kwartfinales van de Champions League. De Brusselaars zaten in een groep met FC Porto, AC Milan en Werder Bremen. Op de tweede speeldag trok paars-wit naar Duitsland. Anderlecht komt 3-0 voor, maar verliest uiteindelijk nog met 5-3.

Manchester Unitd – Anderlecht: 5-1
In het seizoen 2000-2001 beleefde Anderlecht een boerenjaar in de Champions League. Met thuisoverwinningen tegen Manchester United, Lazio en Real Madrid deed RSCA het onwaarschijnlijk goed. Enige smet op de prestatie was misschien wel de 5-1 pandoering op het veld van Manchester United op de eerste speeldag in de groepsfases.

Anderlecht – Lokomotiv Moskou: 1-5
Het jaar na de extreem goede Champions League-campagne ging het Anderlecht heel wat minder goed voor de wind. Paars-wit eindigde op een troosteloze laatste plaats in zijn groep. Het dieptepunt was de 1-5 nederlaag tegen de Russen van Lokomotiv Moskou op de voorlaatste speeldag.

Werder Bremen – Anderlecht: 5-1
Voor de Champions League-editie van de jaargang 2004-2005 schakelde Anderlecht in de voorrondes knap Benfica uit. Maar in de groepsfases deden de troepen van Hugo Broos het desastreus. Anderlecht haalde geen enkel punt en verloor op de vierde speeldag met zware 5-1 cijfers van het Duitse Werder Bremen.

Anderlecht – Bayern München: 0-5
In de achtste finales van de UEFA Cup tijdens het seizoen 2007-2008 haalde Bayern München zwaar uit in het Astridpark. Het werd 0-5. De terugwedstrijd won Anderlecht wel in de Allianz Arena met 1-2 dankzij doelpunten van Serhat Akin en Sasha Iakovenko. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties