Kortrijk springt voorlopig over Anderlecht in de stand

Kortrijk springt voorlopig over Anderlecht in de stand
Foto: © SC

Kortrijk heeft meer moeite gehad met Bergen dan met Anderlecht en Club Brugge. De Draken verdedigden hard en kort, maar hebben het geluk niet aan hun zijde. Een flater van Werner op een kopbal van Coulibaly zet Kortrijk voorlopig op de vijfde plaats.

Kortrijk dat won van Anderlecht en Club Brugge tegen een Bergen dat 2 op 33 haalde. Het leek vooraf een hapje te worden voor de West-Vlamingen, maar Hein Vanhaezebrouck had het in zijn glazen bol al gezien dat het geen makkelijke match zou worden en gelijk kreeg hij. Bergen koos voor een heel korte mandekking en maakte Kortrijk het voetballen heel moeilijk.

Coulibaly profiteert

Voetballen deed Bergen na het kwartier nog amper, maar verdedigen des te meer. Qua mentaliteit zit het dus nog altijd goed bij de Henegouwse rode lantaarn. Het was aanvallend dat het weer allesbehalve goed was. Mununga miste tegen Anderlecht nog twee opgelegde kansen, nu was het de beurt aan Chatelle die alleen voor een leeg doel nog wist over te koppen.

Bij Kortrijk hadden ze het heel moeilijk hun twee sterke jongens vooraan te bereiken. Santini en Coulibaly zaten beiden in de greep van hun verdedigers. De Mets probeerde het eens van ver, maar zag zijn schot op de verkeerde kant van de paal stranden. Iedereen had zich na een heel teleurstellende eerste helft al opgemaakt om met 0-0 te gaan rusten, maar op dat moment stak de Bergense doelman Werner een handje toe aan Kortrijk. Een absoluut houdbare kopbal liet hij zomaar door zijn handen slippen: 0-1.

Shungpin maakt het nog wat moeilijker

Bergen moest in de tweede helft het geweer van schouder verwisselen en ging zowaar ook wat aanvallen, maar met evenveel succes als in de voorbije elf wedstrijden. Aan de overkant was het De Smet die de 0-2 aan de voet had, maar ze alleen voor Werner liet liggen. Kortrijk moest iets meer terugzakken, maar kwam amper in de problemen.

Als Shungpin dan nog eens rood pakte voor een drieste tackle op de benen van Pavlovic was het schaap helemaal verdronken. Bergen heeft er een handje van weg om het zichzelf moeilijk te maken. Voorlopig krijgt ook Cedomir Janevski niet meer uit de groep dan Scifo. Vanhaezebrouck van zijn kant zal tevreden zijn over het resultaat, maar iets minder met de manier van spelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties