Red Flame van de dag Lore Vanschoenwinkel: "Veel groeimarge met nationale ploeg"

Red Flame van de dag Lore Vanschoenwinkel: "Veel groeimarge met nationale ploeg"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Binnen een uurtje spelen de Belgian Red Flames hun derde WK- kwalificatiewedstrijd in de strijd om het WK van 2015 in Canada in en tegen Griekenland. Lore Vanschoenwinkel zal vermoedelijk op de rechtsbackpositie staan straks.

Door Aernout Van Lindt

Voetbalkrant.com tekende donderdagmorgen present op de luchthaven van Zaventem, toen de nationale vrouwenploeg het vliegtuig nam via München richting Griekenland. We spraken toen met enkele speelsters van die Belgian Red Flames. Gisteren kwam Yana Daniëls van Lierse aan het woord (lees dat HIER nog eens na), vandaag is Lore Vanschoenwinkel van Oud-Heverlee Leuven aan de beurt. Zij komt vermoedelijk uit op de rechtsachter.

"Centraal achterin is er bij de nationale ploeg meer concurrentie met Heleen (Jaques) en Niki (De Cock), een echte rechtsachter is er niet bij de Red Flames. Ik speel op beide posities op zich wel graag en weet nog niet of en waar ik zal spelen", aldus Vanschoenwinkel donderdag.

"Nog veel te leren met jonge ploeg"

De Red Flames zijn een jong team, maar met ambitie. Dat geeft de verdedigster ook duidelijk aan: "We hebben veel jonge spelers, er is nog veel groeimarge met dit team. We hebben nog veel te leren, maar we zullen er de hele campagne voor gaan."

"Tegen Noorwegen zijn de kleine foutjes afgestraft en was het niet goed, maar we geven de moed op kwalificatie nog niet op. We proberen te winnen van de ploegen onder ons en gaan het WK niet zomaar weggooien, dus ook tegen Nederland gaan we ons 100% geven."

Uit Griekenland moeten de drie punten worden meegenomen: "We moeten gewoon uitgaan van onze eigen sterkte. Elke match is anders, maar we moeten proberen zoveel mogelijk te scoren voor het vertrouwen."

"Onverhoopte punten gepakt in BeNe League"

Vanschoenwinkel is met haar eigen team OH Leuven ondertussen bijzonder sterk aan de competitie begonnen: "Dat geeft een beter gevoel dan wanneer het omgekeerd zou zijn, maar ik zie het los van de Red Flames. Er worden andere accenten gelegd bij beide teams."

"Toch is het leuk dat we al wat onverhoopte punten hebben kunnen nemen, bijvoorbeeld tegen Heerenveen - de ongeslagen leider. We hebben veel nieuwe speelsters en zijn versterkt, maar we hadden dit niet kunnen dromen. Maar het is nog vroeg in de competitie."

Maandag leest u hier op Voetbalkrant.com nog een interview met Julie Biesmans van Standard Fémina.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Wereldkampioenschap

Nieuwste reacties