Reactie Opare boos op Nzolo: "Hij heeft de wedstrijd kapot gemaakt"

Robby Morren
Robby Morren
| 18 reacties
Opare boos op Nzolo: "Hij heeft de wedstrijd kapot gemaakt"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Daniel Opare had zich de clasico wellicht even anders voorgesteld. Na een kwartier in de tweede helft kreeg de verdediger een tweede geel karton onder de neus geschoven. "De ref had mij een waarschuwing moeten geven", vindt de verdediger.

Robby Morren in Brussel

Het was een felbevochten partij tussen Anderlecht en Standard, die uiteindelijk op 1-1 eindigde. Nog voor de tiende minuut trok Nzolo geel voor Opare. "Die tegenstander wilde tegen de bal trappen maar ik zette mijn voet om de bal te blokkeren en daardoor trapte hij tegen de onderkant van mijn voet", zo legt de verdediger uit. 

Ook zijn tweede gele kaart vond hij onterecht. "Ze gaven mijn tegenstander een pass. Ik zag de bal komen en ik ging vol voor de bal maar hij zette zijn been voor mij en daardoor raakte ik hem."

"Ik heb nooit de intentie om iemand te blesseren"

Opare benadrukte dat hij altijd voor de bal gaat en nooit zijn tegenstander wil blesseren. "Elke tackle die ik doe, ga ik voor de bal. Ik heb nooit de intentie om iemand te blesseren en ook nu helemaal niet."

De verdediger kon dan ook maar weinig begrip opbrengen voor de beslissing van ref Nzolo. "De scheidsrechter had mij een waarschuwing moeten geven. Dit is de clasico en dan weet je ook als scheidsrechter dat het een harde wedstrijd wordt. Dit was gewoon niet correct."

Ander verhaal met 11 tegen 11

"Ik ben heel blij dat we niet verloren want anders had ik me wel heel slecht gevoeld. Met 11 tegen 11 had het een heel ander verhaal geweest. Wij kwamen naar Anderlecht om te winnen maar die twee rode kaarten hebben het verhaal veranderd. De scheidrechter heeft de wedstrijd kapot gemaakt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties