Nederlandse eersteklassers laten zich niet verrassen

Joris De Wolf

Nadat Roda JC en AZ zich eerder op de avond al plaatsen voor de volgende ronde van de KNVB beker, doen ook Vitesse, PEC Zwolle, Heracles en Groningen dat. Feyenoord speelt later op de avond nog zijn wedstrijd tegen Hoek.

PEC Zwolle – Wilhelmina 08: 4-0

PEC Zwolle, de revelatie in de Eredivisie kreeg met Wilhelmina 08 een haalbare kaart over de vloer. Al na zeven minuten scoorde de 18-jarige debutant Ryan Thomas het openingsdoelpunt. Nog voor de rust stelden Hiwat, Lachman en Benson orde op zaken. De troepen van voormalig Standard-trainer Ron Jans gingen met een 4-0 voorsprong de rust in.

Na de pauze verwaterde het spel een beetje. PEC Zwolle controleerde de wedstrijd rustig uit. Wilhelmina kwam niet meer tot scoren waardoor de einduitslag 4-0 bleef.

Vitesse – Noordwijk: 5-0

Vitesse startte niet onaardig aan de competitie. Met 18 punten staan ze op een gedeelde vierde plaats, op slechts een punt van leider Twente. Voor de bekerwedstrijd van vanavond kregen ze Noordwijk over de vloer. Noordwijk komt uit in de Topklasse, het equivalent van onze derde klasse.

Vitesse bepaalde meteen het tempo van de wedstrijd. Al na twee minuten opende Kakuta de score. Nog voor de rust maakte Van Der Struijk er 0-2 van. Pas op het einde van de wedstrijd sloeg de doelpuntenmachine van Vitesse terug aan. Chanturia, Francisco Junior en opnieuw Kakuta bepaalden de einduitslag op 5-0.